Eșec pentru opoziția din CJA – Iustin Cionca nu se lasă dat jos din funcție

0
192

Opoziția vrea de ceva vreme să dea jos conducerea Consiliului Județean, mai precis, pe Iustin Cionca. Miercuri, 16 noiembrie
s-a convocat cu greu o ședință extraordinară, în urma inițiativei consilierilor revoltați, pentru supunerea la vot a proiectului privind eliberarea din funcție a președintelui de CJA. În zadar însă, pentru că Puterea nu s-a lăsat. De la ședință au lipsit aleșii Puterii și s-a ajuns la lipsa cvorumului, din directiva președintelui – acesta fiind poziția celor din Opoziție, față de cele întâmplate. Consilierul județean, Marius Sulincean spune că, probabil de frică să nu fie trădat chiar de cei din propria tabără, Iustin Cionca a dat dispoziție ca aleșii să lipsească.
Totuși, o expunere de motive interesantă, cu o serie de acuze a însoțit proiectul de hotărâre. Semnatari au fost: Florin Tripa, Marius Sulincean, Gheorghe Sabău, Vasilică Damian, Cornel Lucaci, Petru Pădurean, Cristian Videscu, Ioan Gligor, Petru Moț, Daniel Duruș, Cristian Gavra, Daniel Trifon și Mircea Purcaru.
Consilierii hotărâți să-l dea jos pe Iustin Cionca au venit cu o serie de argumente. „Încă de la alegerea în funcție, președintele CJA a început să-și exercite funcția de o manieră discreționară, arbitrară și fără să țină cont de interesele cetățenilor“, se precizează în expunerea de motive întocmită de consilieri.
Aceștia susțin că de la începutul mandatului, Iustin Cionca a impus un regulament de funcționare al CJA care limitează dezbaterile și intervențiile, cu scopul de împiedica opinia publică să cunoască detaliile procesului decizional. Cionca este acuzat de com­- portament dominant și de lipsă de transparență. Astfel, au fost făcute acuze pe marginea unor ilegalități constatate la contractele de voluntariat, precum și pe problema Aeroportului Arad. „În loc să facă eforturi să eficientizeze activitatea Aeroportului, prin aducerea unor operatori de trans­port aerian și păstrarea acestuia în custodia arădenilor, președintelui CJA îi vine foarte la îndemână să cedeze aeroportul Timișoarei, prin Ministerul Transporturilor“, se arată în această expunere de motive.
Deocamdată, consilierii contra conducerii CJA au avut parte de un nou eșec, dar promit că vor reveni cu acest proiect de hotărâre într-o ședință viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.