Duelul fostelor campioane a revenit Argeşului, care a câştigat la Şiria cu 1-0, deşi a evoluat aproape tot meciul cu un om mai puţin. Evoluţiile slabe ale „roş-albilor” au continuat și sâmbăta trecută, când nici măcar tandemul ofensiv Florea – Curtuiuş nu şi-a mai făcut treaba și e așteptată vacanța pentru a pune capăt chinului.
Practic, după cartonașul roşu primit de Vișa în minutul 6 pentru fault de ultim apărător la Curtuiuș, arădenii au avut toate atuurile pentru a-şi face meciul uşor, numai că ratările lui Curtuiuş, Prună şi Florea din mijlocul careului au făcut ca tabela să rămână neschimbată. Iar ocaziile aveau să se răzbune în minutul 30. Atunci, Năstăsie a șutat pe jos dintr-o lovitură liberă de la 26 de metri ușor lateral dreapta și mingea s-a dus la colțul lung al porții lui Svedkauskas: bară-gol. Până la pauză, Florea a ratat incredibil, din doar 3 metri după centrarea lui Burlă, irosind – astfel – şansa egalării.
Curtuiuş şi Florea şi-au conti­nuat ratările în primul sfert de oră al mitanului secund, pentru ca în minutul 62 să asistăm la o dublă mare ocazie în dreptul UTA-ei. Mai întâi, același Florea a reluat din apropiere în bară, iar apoi şutul lui Burlă a trecut de puțin pe lângă vinclu. Scăpaţi de asaltul arădenilor, argeşenii au solicitat un penalty în minutul 71, la un duel în careu Nilă – Adili, pentru ca peste patru minute Florea să şuteze din nou puţin alături, din întoarcere. Incapabilă să scoată măcar un punct, UTA a încheiat dezamăgitor confruntarea, Adili fiind eliminat în prelungiri, pentru al doilea „galben”.
Înfrângere incredibilă pentru echipa lui Cristi Todea, al cărui scaun se clatină din nou. De fapt, după ultimul fluier al partidei, antrenorul arădenilor a fost din nou contestat de tot mai puținii susținători prezenți în tribunele arenei de la Șiria, care – însă – i-au luat în collimator și pe conducătorii clubului. „Roş-albii” încheie turul Ligii a II-a pe un ruşinos loc 12, la doar trei puncte de retrogradare, iar viitoare pe „Otto Greffner” vine Chindia.
Formații:
UTA: Svedkauskas – Adili, Manea, Scutaru, Burlă – Prună, Tănase (41 Jorza), Cârstocea (46 Polgar), Hlistei – Florea, Curtuius (83 Boakai).
FC Argeș: Oct. Popescu – Oancea, Cotigă, Vișa, Șerbănică – Al. Popa (58 Costin), Andr. Panait, I. Şerban (19 Stan), R. Grecu – I. Năstăsie, Nilă (80 Buhăescu).
Arbitri: Florin Andrei (Târgu Mureș) – Raul Ghiciulescu (Lugoj), Nicolae Chițoiu (Timișoara). Rezervă: Vasile Rodina (Ocna Mureș).
Cartonașe roșii: Adili – min. 90+2 / Vișa – min. 6
Observatori FRF: Vasile Marc (Cluj) și Daniel Sabău (Zalău)

Recomandările redacției