Dacă anul trecut pe vremea asta se purtau sandale și se stătea deja la plajă, anul acesta, vara timpurie a fost una marcată de ploi și chiar fenomene meteo extreme. Pentru Ștrandul Neptun, debutul de sezon a fost un eșec total, pentru că n-a fost weekend să nu plouă sau temperaturile să nu fie sub media normală pentru acest interval.

De la deschiderea oficială a ștrandului, pe 1 Mai, niciun bilet de intrare nu s-a vândut. La început de vară, o perioadă care seamănă mai mult cu toamna, Ștrandul Neptun a fost pustiu.

Reprezentanții administrației ștradului s-au ales doar cu banii de pe 30 de abonamente cu reducere şi a două cu preţ întreg. Puțini dintre posesorii acestor abonamente au intrat când vremea a fost puțin mai prietenoasă și așa s-au închiriat zece șezlonguri.

Potrivit reprezentanților SC Recons Arad, societatea Primăriei ce administrează baza de agrement, anul trecut pe vremea asta se înregistraseră 5.000 de vizitatori.

Astfel, pentru că ştrandul nu a fost frecventat, din cele opt bazine existente au fost umplute cu apă doar două, iar toboganele nu s-au pus în funcţiune. Nu renta să se facă cheltuieli, în condițiile în care nu există vizitatori.

Aceeași situație este și la Plaja Ghiroc, care anul trecut înregistrase un record de vizitatori. Nici aici nu s-a făcut plajă și n-a fost frecventată zona de agrement. Asta în condițiile în care Primăria comunei a făcut investiții în parcare, în amenajarea plajei și în construirea noului camping.

Recomandările redacției