poloAMEFA nu a putut emite pretenţii în prima etapă a returului Superligii Naţionale de polo. Campioana en-titre şi liderul detaşat al clasamentului, CSM Digi Oradea, s-a impus în primul joc cu 18-6 (6-0, 3-0, 7-2, 2-4), iar în al doilea a fost 25-4 (5-0, 5-2, 8-2, 7-0).
În prima confruntare, elevii lui Cris­tian Cosma se pot consola cu faptul că au câştigat ultima repriză, dar în cea de-a doua dispută bihorenii au făcut scor şi şi-au trecut în cont o victorie categorică. Cel mai bun marcator arădean în dubla de pe Criş a fost Vancsik, autor a trei goluri. Pentru AMEFA au mai înscris Hălmăgean, Grama, Laza, Kovacs, Roman, Băltean şi Gergelyfi.
„Nu am jucat strălucit, dar cu Oradea nu cred că se pune pro­blema aşa, am jucat cât ne-au lăsat ei, pentru că diferenţa de valoare e mare. Cu Steaua vom încerca să mai facem două jocuri mult mai strânse. Sportul s-a întărit şi în opinia mea este favorită la play-off, dar noi vom face tot posibilul să ocupăm la final locul patru”, a afirmat Cristi Cosma.
În urma rezultatelor din prima etapă a returului, AMEFA a coborât pe locul cinci, cu 18 puncte. Pe patru şi pe poziţie de play-off se clasează acum Sportul Studenţesc, care după dubla victorie cu Rapid are 21 de puncte.
Următoarea dublă pentru AMEFA este programată în weekend, la Arad, împotriva celei de a doua clasate, Steaua Bucureşti.

Recomandările redacției