Tomitanii Constanța nu au avut probleme în a se impune la Arad, în ultima etapă a sezonului regulat a Diviziei Naționale de Rugby. Formația de pe Litoral s-a impus cu un elocvent 53-12, eseurile celor de la CS Universitatea fiind opera lui Andrei Farcaș și veteranului Ștefan Csornai. Acesta a reușit și o transformare la meciul de retragere din rugby, după o carieră de aproape 40 de ani. „Uvertura” care a prins și vremurile de glorie ale sportului cu balonul oval de pe Mureș a fost răsplătit cu o minge, un tricou și plachetă din partea colegilor săi.
Fiindcă RCM Galați nu a ratat succesul împotriva „lanternei” din Suceava, „studenții” arădeni au terminat sezonul pe locul 7, penultimul în Divizia Națională. „Din păcate, am terminat campionatul cu 5-6 accidentări, chiar și la acest meci Postolachi și-a rupt mâna. Cât despre clasarea noastră finală, ea respectă în mare măsură realitatea de la nivelul bugetelor de salarii din acest an. Sigur, în unele partide se putea mai mult, poate 4-5 victorii în loc de cele trei. Sperăm să vină soarele și pe strada echipei noastre, care, fără finanțare privată, nu poate progresa. Universitatea Aurel Vlaicu ne susține cu tot ceea ce poate, dar banii pentru salariile unor jucători ceva mai valoroși lipsesc de ani buni de zile de la Arad”, spune Marian Grindei, antrenor și jucător al formației arădene.
Revenind la ultima partidă a sezonului, pentru CS UAV contra Tomitanii au evoluat: Grindei, Ma­rinca, Roșian – Ciocan, A. Farcaș – Postolachi, Burai, D. Stoica – Erdei, Nastiuc – Dat, Sîrbu, C. Farcaș, Perici – Szucs, plus Popescu, Csornai, Craiu, Jemna, Țepurică, Țucudean, Dancu.

Recomandările redacției