Persoanele vaccinate cu monodoza Janssen produsă de compania Johnson&Johnson, sunt eligibile pentru administrarea dozei de rapel, începând de luni, 8 noiembrie.

Persoanelor care au efectuat schema de vaccinare primară cu vaccinul Janssen (Johnson&Johnson), li se recomandă ferm efectuarea dozei de rapel cu unul din produsele pe bază de ARN Messager – Pfizer sau Moderna. Opțional, beneficiarii vaccinați cu Johnson&Johnson pot solicita efectuarea dozei de rapel tot cu același vaccin.

„Reamintim că doza de rapel are recomandare fermă de a se efectua doar cu vaccinuri pe bază de ARNm (Comirnaty/Pfizer BioNTech, Spikevax/Moderna) tuturor persoanelor pentru care schema completă de vaccinare a fost finalizată în urmă cu cel puțin 6 luni”, informează Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților privind Vaccinarea (CNCAV).

Arădenii vaccinați cu Johnson&Johnson care doresc să primească doza de rapel, au la dipoziție nouă centre de vaccinare în municipiu și 16 centre în județ. În 18 dintre aceste centre, vaccinarea se face cu Pfizer, iar vaccinul de la Moderna este disponibil în alte cinci centre.

Pentru mai multe detalii, dar și pentru lista completă a centrelor de vaccinare, arădenii sunt îndemnați să acceseze site-ul Direcției de Sănătate Publică Arad.

Recomandările redacției