Un sondaj Inscop realizat în perioada 10-18 ianuarie arată o creștere puternică a intenției de vot pentru partidul AUR, care a crescut de la 18% în octombrie 2021 la 20,6% din opțiunile electoratului. Pe primul loc se clasează PSD, în scădere față de lunile anterioare, iar liberalii se clasează pe locul trei.

Clasamentul intenției de vot în ianuarie:

PSD: 34,3%, în scădere față de decembrie 2021;

AUR: 20,6%, în creștere față de decembrie 2021;

PNL: 16,6%, în scădere față de decembrie 2021;

USR: 12,5%, în creștere față de decembrie 2021;

UDMR: 4,2%.

Remus Ștefureac, directorul Inscop, arată principale concluzii ale sondajului, conform g4media.ro: „Certurile dintre partidele coaliției aflate la guvernare pe fondul crizei facturilor la energie le afecteaza în mod direct intenția de vot. Deocamdată impactul este controlabil, dar problema riscă să devină o amenințare majoră dacă relația dintre PSD și PNL nu se va armoniza și cele două partide nu vin cu soluții în locul disputelor politice. După catastrofala criză politică de la finalul anului trecut, oamenii nu mai vor să audă de certuri politice și nu vor avea niciun pic de răbdare și niciun gram de toleranță pentru partidele care le vor provoca“.

sursa: www.g4media.ro

  • Cetatean spune:

    Asa a ajuns la putere si Hitler – pe fondul crizelor politice. AUR aplica exact aceeasi tactica si, in una parte, aceleasi oferte.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției