Etapa a II a de înscrieri în clasele primare nu are prea multă trecere la părinţi

0
253

inscrieriMinisterul Educaţiei Naţionale a centralizat situaţia cererilor de înscriere în clasa pregătitoare în cea de-a doua etapă, care a debutat marţi, 25 martie. Până în prezent, la Arad sunt înregistrate 33 de cereri.

Depunerea cererilor de înscriere se va finaliza în data de 4 aprilie, urmând ca pe 11 aprilie fiecare unitate de învăţământ să afişeze rezultatele privind repartizarea elevilor. Până pe data de 18 aprilie Inspectoratul Şcolar Judeţean este obligat să soluţioneze toate situaţiile nerezolvate la încheierea celei de-a doua etape.

În prima etapă de înscriere au fost validate peste 3.500 de cereri, dintre care doar 120 au fost pentru clasa I, iar restul pentru clasele pregătitoare. De altfel, pentru clasa pregătitoare a fost nevoie de suplimentarea numărului de clase în unele şcoli. Au primit o clasă în plus Liceul Pedagogic, Școala Gimnazială „Caius Iacob”, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” (pentru încă o clasă de limba germană) și Şcoala din Miniș. „Au avut nevoie de evaluarea psihosomatică 914 elevi din care majoritatea (752) au fost pentru înscrierea în clasa pregătitoare și 101 pentru clasa I. În cazul a 61 de elevi recomandarea specialistului a fost de rămâne în grupa mare încă un an, după care se pot înscrie la școală fără a fi evaluați“, ne-a declarat prof. Mariana Tocaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.

Au ales să învețe în limba română 3.123 de elevi, 151 au optat pentru învățământul în limba maghiară, 115 în limba germană și 12 în slovacă. În ceea ce privește sistemul de predare, 106 copii vor învăța în sistemul step by step și zece sunt pentru învățământul special.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.