Național Sebiș a început excelent noul sezon competițional. Are două victorii cu 3-0 pe terenuri străine, unul în Cupă și celălalt în campionat. Victime au fost ACS Ghiroda și Ripensia Tmișoara, două dintre formațiile respectabile din județul Timiș. Azi (ora 17), însă, „alb-albaștrii” joacă prima partidă pe teren propriu, împotriva unui adversar deloc de neglijat.
Școlar Reșița e nou promovată în Liga a III-a și, după mutarea Metalului la Snagov, are pe umeri povara de a reprezenta județul Caraș-Severin în competițiile organizate de FRF. „Nu avem un obiectiv precis și pentru că nu știm exact nivelul, cam ceea ce pot celelalte echipe. Noi, în principiu, avem o echipă cu mulți tineri, pe care vrem să-i creștem prin această competiție, dar dacă ne trezim acolo sus nu ne vom da în lături. Avem și un mic dezavantaj că nu am jucat în prima etapă, băieții s-au pregătit toată vara și încă nu au jucat
un meci oficial. Și, colac peste pupăză, mai debutăm și pe terenul Sebișului, o echipă din câte văd puternică, la care nu mă așteptam să bată la Ripensia. În fine, venim să jucăm cât mai bine și automat să scoatem un rezultat bun”, a menționat Leontin Doană. Antrenorul bănățenilor are și câteva probleme de lot, respectiv Covăsală și Costachi, accidentați, în timp ce Liuba este incert. Totodată, mai erau ceva probleme cu legitimarea unor juniori.
În curtea echipei de pe malul Crișului Alb, lucrurile sunt clare. Călin Cojocaru nu a recuperat niciunul dintre jucătorii indisponibili în runda
inaugurală, cu un mic semn de întrebare în dreptul lui Alin Roman. Cioară și Fuchs sunt tot accidentați, iar Ion, suspendat. În schimb, a fost legimat pe ultima sută de metri juniorul Cristian Samoilă. „Deși întâlnim o nou promovată, va fi un meci foarte greu prin prisma faptulu că au echipă bună, cu jucători care evoluează de mult timp împreună. Sunt foarte periculoși în toate compartimentele, dar spe­răm să-i contracarăm prin jocul nostru și să dictăm noi ritmul. Trebuie să uităm în totalitate meciul de la Ripensia, să avem atitudinea corespunzătoare, fiindcă altfel riscăm să stricăm tot ce am făcut bun la Timi­șoara”, menționat Cojocaru, manager și antrenor la Național Sebiș.
Formații probabile:
Sebiș: Fișteag – Rosenblum, Stupu, Cârstoiu, Siminic – Avramescu, Suciu – Susan, Mihuța, Iuga – Săulescu.
Reșița: Petrut – S. Coviț, Țoțu, Toda, Marcu – Ciucur, Breșneni, Bloju, Negrei – Beloescu, A. Coviț.
Arbitri: Mihai Domșa – Daniel Popa (ambii din Aiud – Alba), Claudiu Giorgiu (Cluj).
Observatori FRF: Iulian Spătaru (Timișoara), Petru Boroș (Oradea)

Recomandările redacției