La început câteva cuvinte despre autoarea romanului. Eugenia Crainic este în primul rând ziarist. Este absolventă de Drept şi Litere, preferând jurnalismul oricărei alte profesii, jurnalism pe care-l practică în mod constant din 1993 şi până în 2008, când, acceptând o nouă provocare, a virat spre o carieră în resurse umane. Scrisul i-a intrat însă în sânge. Autoare de blog, autoare de texte pentru revista online „Catchy”, autoare de povestiri scurte poliţiste şi mystery&thriller (premiată la Festivalul Naţional de Literatură mystery&thriller – Râşnov 2012 – cu povestirea scurtă „Moarte în lupanarul străjerilor”, care se poate citi pe blogul acesteia, https://eugeniacrainic.wordpress.com/author/eugeniacrainic/), scrie recenzii în revistele literare „Monitorul cultural” şi „Arca”, dar şi pe blogul personal. Coperta Studenta criminalaÎnfiinţează şi dezvoltă pagina de facebook  „Limba română pentru afectaţii de limbajul feisbuc” (pentru peste 11.000 de membri), unde explică, pe înţelesul tuturor, diverse probleme ivite în folosirea limbii române.
Este căsătorită şi are doi copii.
Debutul în marea literatură îl face cu romanul poliţist „Studenta criminală”, acesta de faţă, roman inspirat dintr-o crimă care chiar s-a întâmplat. (Pentru cine nu ştie, Euge­nia Crainic este soţia unui cunoscut şi popular poliţist arădean). Totuşi, romanul este ficţiune pură. Cartea se bucură de toate ingredientele genului, constituind o lectură incitantă şi atractivă. Până în prezent, romanul s-a bucurat de  recenzii excelente.
Romanul va fi lansat la Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ Arad, în Sala Mare, în 22 martie, la ora 18.00.
Despre carte şi autoare vor vorbi  oameni valoroşi. Va fi, sunt sigur, cunoscând-o pe Eugenia Crai­nic, un regal.
Iată ce ne declară autoarea romanului, referitor la această lansare: „Vă invit pe toţi acolo, pe voi, ziariştii, dar şi pe cititorii voştri. Evenimentul va fi prezentat de maestrul în comunicare Andrei Ţigănaş, din Cluj- Napoca; din Germania va veni special pentru eveniment scriitorul Radu Ţuculescu; va vorbi despre mine şi doctoriţa şi scriitoarea Otilia Ţigănaş, apoi editorul meu, Ioan Matiuţ – directorul Editurii Mirador; vor vorbi şi producătorul TV Lazăr Faur. Nu în ultimul rând, va spune câteva cuvinte despre mine şi cartea mea şi Vasile Dan, preşe­dintele Filialei Arad a Uniunii Scriitorilor din România.
Actriţa Oltea Blaga de la Teatrul Clasic «Ioan Slavici» va lectura pasaje interesante din ro­- manul poliţist «Studenta crimi­- nală». Lansarea-spectacol se va încheia cu un mini-recital al Claudiei Iuga, o poliţistă arhicunoscută, care va cânta la lansarea unui roman polițist.“
Romanul se poate achiziţiona, în Arad, din librăriile Corina şi Cărtureşti (Mall Atrium), iar online se poate cumpăra de pe http://edituramirador.ro sau http://carturesti.ro.
Sincer, cunoscând şarmul autoarei, farmecul şi lipsa de conformism al celor ce o prezintă, de abia aştept să se întâmple această lansare de carte. Nu rataţi această ocazie, va  fi de povestit nepoţilor!

Recomandările redacției