EURES România avea înregistrate în baza de date, la 30 octombrie, 145 de locuri de muncă în străinătate, dintre care cele mai multe pentru Ungaria, unde erau disponibile 75 de posturi de şofer de TIR, potrivit datelor AMOFM.

 

 

 

La data de 3 noiembrie, la nivel european erau vacante 1.880.930 locuri de muncă, în 32 de ţări europene, fuseseră depuse 1.218.477 CV-uri, iar 32.132 de angajatori erau în căutare de forţă de muncă.

EURES România oferea, de asemenea, pentru Germania, 16 posturi de asistent medical, de şofer profesionist, asistent manager şi operator maşini plastice, pentru Marea Britanie – 13 posturi (senior asistent social, asistent medical), Malta -10 posturi (îngrijitor clădiri, camere), Irlanda – 6 posturi (inginer senior software/servicii on-line, inginer senior software Core Tech, inginer sistem, inginer software), Finlanda – 6 posturi (măcelar, şofer camion), Franţa – 6 posturi (şef de şantier, medic specialist medicină generală, medicina muncii, radiologie, ginecologie, urologie, oncologie), Norvegia – 5 posturi (inginer service, senior inginer electric, inginer proiectant CATIA/manager proiect, inginer producţie, senior proiect manager), Republica Cehă – 4 posturi (controlor trafic/dispecer transport), Belgia – două posturi (lucrător în producţie – prelucrarea şi conservarea peştelui) şi Spania două posturi de controlor şi programator CNC), potrivit unui comunicat al Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AMOFM).

Pentru ocuparea posturilor vacante se solicită experienţă, calificare în domeniu şi cunoştinţe de limbă a statului respectiv sau de limbă engleză.

Potrivit EURES, portalul mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de muncă, Swede Recruit, o companie falsă din Suedia, a trimis oferte false de locuri de muncă mai multor persoane aflate în căutarea unui loc de muncă şi care erau înregistrate în baza de date a EURES.

„Compania a fost scoasă imediat din baza noastră de date. În consecinţă, ofertele de muncă anunţate de Swede Recruit nu sunt accesibile şi vă rugăm să le ignoraţi, în cazul în care aţi primit vreuna dintre acestea”, precizează EURES, pe portalul europa.eu.AGERPRES/(AS-editor: George Andrei)

 

Recomandările redacției