Decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară de interzicere temporară a practicării asigurării RCA de către Euroins nu afectează sub nicio formă actualii clienţi ai companiei de asigurări iar toate poliţele RCA emise de companie până la acest moment sunt valabile şi oferă protecţie asiguraţilor pe toată perioada contractuală, se arată într-un comunicat al Euroins remis, joi, AGERPRES.

În context, compania arată că face tot posibilul pentru ca setul de măsuri stabilit de ASF să fie implementat rapid şi eficient.

‘Ca urmare a informării de presă remise în cursul acestei zile de ASF – prin care se comunică sancţionarea companiei Euroins România cu interzicerea temporară a practicării asigurării RCA, le transmitem partenerilor şi colaboratorilor noştri că sunt depuse toate eforturile necesare remedierii acestei situaţii în cel mai scurt timp. Subliniem în mod special faptul că actualii clienţi ai companiei nu sunt în nicio formă afectaţi de noua decizie a ASF. Toate poliţele RCA emise de companie până la acest moment sunt valabile şi oferă protecţie asiguraţilor pe toată perioada contractuală’, precizează asigurătorul.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a sancţionat societatea Euroins România Asigurare-Reasigurare SA cu interzicerea temporară a practicării asigurării RCA, iar directorul general al societăţii a fost amendat cu 50.000 de lei, potrivit unui comunicat al ASF, remis joi AGERPRES.

„Deciziile au fost luate în urma controlului inopinat desfăşurat la Euroins în lunile mai-iunie 2013. Controlul a vizat verificarea modului de instrumentare şi finalizare a dosarelor de daună şi a modului de respectare a prevederilor Ordinului 11/2012 pentru punerea în aplicare a normelor privind procedura de soluţionare a petiţiilor referitoare la activitatea asigurătorilor şi intermediarilor în asigurări. Controlul la societatea Euroins a constatat, printre altele reglementările şi instrucţiunile de constatare şi lichidare a daunelor nu sunt adecvate; a fost diminuat în mod nejustificat cuantumul despăgubirii faţă de valoarea rezultată din documentele existente la unele dosare de daună; plata unor dosare de daună către păgubiţi s-a făcut cu întârziere faţă de termenele prevăzute de normele legale; au fost identificate dosare de daună în care partea prejudiciată nu a fost notificată cu privire la respingerea pretenţiilor de despăgubire şi la motivaţia respingerii”, se mai spune în comunicat.

La sfârşitul semestrului I 2013, Euroins Asigurare-Reasigurare SA avea un volum de prime brute subscrise pe segmentul RCA de 258,74 milioane de lei şi deţinea o cotă de piaţă pe acest segment de 21%. În primele 6 luni ale anului 2013, indemnizaţiile brute plătite de societate, pe segmentul RCA, au însumat 157,78 milioane de lei.

 

 

(AS – editor: Andreea Marinescu)

 

Recomandările redacției