martisoare

Ca în fiecare an, Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad – prin Centrul Europe Direct Arad organizează în cadrul proiectului Europe Direct 2015 a cincea ediţie a acţiunii – „Mărţişor European”, care are ca scop revigorarea tradiţiilor româneşti, prin confecţionarea unor simboluri specifice de primăvară, îmbinate artistic cu simboluri europene.

„Timp de câteva zile, copiii alături de îndrumătorii lor și personalul Centrului Europe Direct Arad au confecționat mărțișoare cu simboluri europene, învațând prin joc despre țările și obiceiurile europene. În 2 martie, copiii au oferit mărțișoarele confecționate de ei doamnelor și domnișoarele din Arad. E o acțiune frumoasă, care a devenit o tradiție în Arad”, a spus Alina Mrejeru, managerul Centrului Europe Direct Arad.

Proiectul a început acum cinci ani, când Centrul Europe Direct Arad a gândit planul de acțiuni și a încercat să creioneze acțiuni care să îi atragă pe copii și să reușească prin aceasta să îi învețe lecțiile europene.

 

Recomandările redacției