matulaPlenul Parlamentului European a adoptat Raportul referitor la promovarea unei strategii europene în domeniul tehnologiilor de transport pentru mobilitatea sustenabilă a Europei în viitor.
Documentul propune un sistem european de transport durabil și competitiv, care să continue să îmbună­- tățească mobilitatea și să susțină creșterea economică și ocuparea forței de muncă.
În calitate de raportor din partea Grupului Partidului Popular European (PPE)  în Comisia pentru Dezvoltare Regională, Iosif Matula a subliniat că strategia europeană privind tehnologiile de transport trebuie să fie unul dintre obiectivele majore ale politicilor dezvoltate de Uniunea Europeană şi de statele membre.
„Politica privind transporturile și mobilitatea este esențială pentru dezvoltarea unei economii durabile, însă în prezent lipsesc unele conexiuni vitale. Prin urmare, Comisia Europeană și statele membre trebuie să întreprindă eforturi susținute pentru crearea unui spațiu european unic al transporturilor, intermodal, interconectat și eficient din punct de vedere al utilizării resurselor”, a afirmat europarlamentarul democrat-liberal.
Iosif Matula a mai atras atenția asupra necesității investițiilor în tehnologii sustenabile de transport  în regiunile  slab dezvoltate, astfel încât să existe o dezvoltare echilibrată în conformitate cu  obiectivul coeziunii.

Recomandările redacției