Eurovisionul preacuvioasei Bretan

5
928

De când s-a anunţat piesa câştigătoare, sau mai corect spus numele cântăreţei care va reprezenta România la Eurovision, în ţară s-a produs o adevărată isterie, o veritabilă luptă pentru „normalitate“, „adevăr“ şi „tradiţie“. Parcă niciodată familia tradiţională nu a fost atât de afectată ca acum, mai atacată şi mai zdruncinată, când câştigătorul Eurovisionului este altcineva decât Laura Paraschieva Bretan.

Dintr-o dată, întreaga societate românească şi-a dezvăluit duhovnicia, latura charismatică, nevoia de normalitate. Aceleaşi gazete care aruncau cu afurisenii şi priveau în derâdere şi ură pe cei care îndrăzneau să promoveze referendumul pentru păstrarea normalităţii, adică a familiei constituite dintre un bărbat şi femeie, acuzându-i de ură şi de medievalism, s-au trezit acum în mari luptători împotriva homosexualilor. De parcă doar Laura Paraschieva, îmbrăcată în albul ei pur, asemănător Desancei, a fost normală în acest concurs, iar restul concurenţilor – inamicii României, arhangheli de-ai lui Lucifer, s-au luptat din răsputeri să promoveze desfrânarea şi perversiunea în Europa.

Situaţia este mai mult decât penibilă şi răuvoitoare. Este regretabilă şi ruşinoasă pentru o ţară care se vrea demnă. O ţară care a ales prin referendum să se rupă de încărcătura sa duhovnicească demonstrează acum că se îndepărtează şi de respectul de sine. Laura Bretan nu a fost singură în acest concurs, drept urmare şi ceilalţi competitori aveau aceleaşi drepturi să câştige. Ceea ce s-a şi întâmplat. Tehnic vorbind, piesa Laurei Bretan nu era cea mai potrivită alegere pentru un concurs precum Eurovisionul. Astfel de melodii se pot asculta cu duiumul în adunările neoprotestante, cu interpreţi mult mai valoroşi decât această fată de 16 ani. Ea are în plus doar tupeul şi setea după glorie, după gloria lumească, a reflectoarelor. Este atât de avidă după propria-i persoană, încât poate să considere că Eurovisionul este organizat doar pentru ea. Dacă avea un strop de caracter, ieşea în faţa acestui imens şi nedrept  scandal şi îşi cerea scuze colegilor, alături de care a concurat şi o felicita pe învingătoare. Ester Peony şi-a compus singură piesa, o melodie extrem de atrăgătoare şi enigmatică, pe care a interpretat-o cu mare măiestrie, sensibilitate şi profunzime. În opinia mea, formată încă de la semifinala de la Arad, Ester Peony merita pe deplin să ne reprezinte la Eurovisionul de la Tel Aviv.

Câştigătoarea Eurovision România este, fără îndoială, Ester Peony şi nicidecum înfrânta concursului nu se numeşte Laura Bretan. Demenţa creată în jurul pierderii Laurei Bretan, pusă pe seama faptului că aceasta a fost sabotată pentru că şi-a afirmat public susţinerea pentru referendumul Coaliţiei pentru Familie nu stă deloc în picioare. Personal, la scara mea mai mică, şi eu am militat pentru DA la referendum. Am fost zugrăvit în multe feluri de către latura cealaltă, mult mai puternică, numeroasă, aprigă şi fără scrupule, luptătoare şi în cele din urmă învingătoare. Dar, da, în final am acceptat că referendumul a fost înfrânt şi că românii s-au îndepărtat, cu bună ştiinţă, de spiritualitate. Îmi vine foarte greu să cred că luptătorii de acum ai Laurei Paraschieva Cuvioasa Bretan sunt cei care s-au luptat şi pentru referendum. Dacă ar fi făcut-o în modul în care se zbat acum pentru o cauză penibilă precum cea a victoriei Laurei Bretan, atunci cu siguranţă referendumul ar fi fost validat. Ne luptăm mai mult pentru o susţinătoare a referendumului, decât pentru referendum în sine.

5 COMENTARII

 1. Cu toată considerația, articolul acesta nu este altceva decât un ghiveci de informații versatile și frustrări personale. Nu are nicio legătură referendumul pentru familie, credința personală sau alte lucruri cu prestația Laurei la Eurovision. Faceți un pic de research înainte de a scrie articole. Să fim obiectivi dacă tot suntem ziariști, zic! Nu o blamați pe Laura doar pentru că un grup de persoane au spus ca a fost sabotată pentru că susține familia tradițională. A fost sabotată de un sistem de votare eronat, atât! Acceptați asta!
  Obiectiv, românii au fost frustrați de sistemul de jurizare. Tot obiectiv, românii au votat-o pe Laura și au dorit ca ea să meargă mai departe pentru că tehnic și muzical este net superioară față de Ester Peony. That’s the only reason!
  Probabil marea problemă a Laurei este faptul că nu este lascivă, indecentă, dezbracată, așa cum cere societatea. Probabil pentru tine asta înseamnă normalitate, adevăr, tradiție .. cum ai spus la început!
  Semnat, o persoană fără religie!

 2. Articol jenant! Eu cred în talentul acestei tinere de care probabil vom mai auzi și care la București a fost văduvită de o calificare pe care o merita.A pierdut din cauza unui juriu care avea alte orientări…Degeaba semnați ,,o persoană fără religie,, eu unul nu cred asta! În concluzie de azi în colo nu voi mai citi ,,scrierile,, dumneavoastră neinspirate și tendențioase.

 3. Mai, băiatule, ești sănătos la cap? Sa batjocorești o cantareata pentru simplul motiv ca a fost discriminata grosolan de doi homosexuali idioți, mi se pare un act de o rara dementa! Și ce vina are Cuvioasa Parascheva, tâmpitule? Da, a fost discriminata, pentru ca are convingeri creștine, și are curajul sa și le exprime… marxist imbecil!

 4. Foarte prost editorialul!!!
  Se vede ca autorul nu este în stare sa depășească deloc niște convingeri personale și este incapabil sa vadă dincolo de propriul nas.
  Un editorial în care vina fetei asteia este ca are alte convingeri religioase, care nu are absolut nici o legătură cu talentul fetei recunoscut de către niște „amarati” de americani ( tacticii și mămicile show-biz-ului), de către niste milioane de români care au votat ca ea sa câștige cel mai mare concurs de telent din România… Editorialul acesta poate fi catalogat drept discriminatoriu pe considerente religioase ( ma îndoiesc ca găsesc astfel de interpretări „în orice biserica”) și un atac grosolan la persoana.
  Domnu’ editorialist, aici nu suntem pe stadion unde aruncăm cu brichete în capul adversarului!!!
  Unde va este profesionalismul dom’le? Acest editorial este „demn” de publicații de scandal, în cel mai bun caz…
  Aveți vreo problema personala cu cineva care nu va împărtășește convingerile?
  Murdar mod de a face…sa zicem presa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.