Deputatul Eusebiu Pistru, președinte ALDE Arad, a criticat vehement, în cadrul unei conferințe de presă, modul în care administrația PNL conduce Aradul, neavând nicio realizare majoră, ba, dimpotrivă, pare să-l lase în paragină.Din momentul în care am preluat conducerea ALDE Arad, am afirmat că nu vrem să facem opoziție de tip Gică contra, am spus că nu vom căuta cu orice preț să găsim nod în papură administrației, că nu vom prelua niciun fel de informație denigratoare fără o bază reală.

Din păcate, acest mesaj a fost prost înțeles, iar actuala administrație a crezut că va putea să inducă ideea falsă că nu pot sau nu vreau să spun lucrurilor pe nume.

Din acest motiv, vreau vă spun un singur adevăr: în anul centenar, Aradul se duce spre ruină, minciunile administrației locale sunt doar despre viitor, știu să mintă despre ce nu va fi niciodată, nu spun „am făcut”, ci doar „vom face”. Conducerea Consiliului Județean ne bombardează cu tot felul de communicate de presă , rostogolind zeci de milioane de euro pentru arădeni, când, de fapt, acestea sunt doar intenții declarate, nu realizări. Ați văzut o realizare majoră facută de către Consiliul Județean în ultimii doi ani ? Din păcate, Aradul a rămas în trecut și trăiește în viitor. Cum să te lauzi cu ce ai vrea să faci, prezentând totul ca pe un fapt împlinit, când, în realitate, așa ceva nu există?”, a declarat deputatul, care a transmis administrației trei întrebări: „1. De ce Monumentul Marii Uniri nu va fi amplasat la Arad cu ocazia Centenarului?

2. De ce casa corifeului Marii Uniri, Cicio Pop, este lăsată în paragină, exact acum?

3. De ce Primăria Aradului nu face nimic pentru salvarea teatrului vechi? Se urmărește, cumva, eludarea istoriei ? Tot ce este posibil, cu actuala conducere administrativă a Aradului ”.

Nu vreau să arunc acuze nefondate, vreau să spun doar atât: își bat joc de noi, fac ce vor și ce știu, dar minciuna nu va mai ține mult, orice minciună are picioare scurte”, a conchis liderul ALDE Arad.

ALDE nu face trocuri!

În încheierea conferinței de presă, Eusebiu Pistru a ținut să precizeze că zvonurile privind un troc cu PNL la alegerile europarlamentare sunt minciuni lansate chiar de către PNL, care nu privește cu ochi buni creșterea constantă a ALDE. Partidul, spune Pistru, încă discută cu PSD, pentru a decide dacă merg la alegeri cu liste comune sau cu liste separate, fiecare în numele familiei europene din care face parte. În varianta listelor proprii, deputatul Eusebiu Pistru va fi candidatul ALDE pe zona de Vest.

 

Recomandările redacției