Președintele ALDE Arad, de­putat Eusebiu Pistru, salută promulgarea de către președintele României, Klaus Iohannis, a proiectului de lege privind înce­tarea ajutorului social pentru cei care refuză să muncească.
„Dincolo de legile dezbătute în sesiunea parlamentară, evenimentul politic al ultimein perioade mi se pare promulgarea acestui pro-
iect. Așa cum am mai spus, ca parlamentar ales de către arădeni, m-a interesat și mă interesează în primul rând problemele cu care se confruntă cetățenii acestui ju­deț. Pe noi, cei din ALDE Arad, ne interesează neca­zurile oamenilor simpli, suntem alături de ei, iar ac­ți­- unile noastre din ultima perioadă sunt grăitoare în acest sens. Pe de altă parte, ne preocupă și greutățile cu care se confruntă cei care sunt obligați, prin lege, să împartă contribuția celor care muncesc unor indivizi care refuză să facă acest lucru. Nu este corect ca niște trântori să profite de munca altora, nu este corect ca banii adunați din contribuțiile cetățenilor să fie irosiți pentru asigurarea unui venit minim celor care preferă să stea în loc să muncească. Am mai spus și repet: nu este normal ca fermierii arădeni sau din alte județe să nu aibă oameni pentru recoltat, iar statul le dă bani să stea la crâșmă! ALDE, singurul partid liberal din România, consi­deră că a venit vremea ca singurii asistați social să fie cei cu adevărat neajutorați, nu trântorii și profitorii”, a declarat Pistru.
(G.C.)

Recomandările redacției