Unele medicamente au devenit foarte greu de găsit în ultima perioadă, poate chiar imposibil. Așa se întâmplă și în cazul medicamentului Euthyrox. Acesta este unul dintre cele mai utilizate medicamente în controlul afecțiunilor tiroidiene. 

Având în vedere disponibilitatea scăzută a medicamentului Euthyrox pe piața din România, la solicitarea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România au avut întâlniri cu reprezentanții companiei producătoare, cu distribuitorii en-gros și reprezentanții Colegiului Național al Farmaciștilor.

Astfel, compania producătoare a anunțat că, în depozitele din România au fost aduse în data de 31 martie 2020, un număr de 140 122 cutii de Euthyrox 100 mcg. Dintre acestea, 54 240 cutii au fost deja distribuite. În 13/14 aprilie 2020 vor fi livrate alte 77 499 cutii de Euthyrox 50 mcg și 59 315 cutii de Euthyrox 25 mcg, loturi care deja au fost eliberate din Germania.

Ministerul Sănătății face un apel către pacienți pentru a nu face stocuri de medicamente și a nu le utiliza fără acordul medicului curant. Mai mult, Ministerul Sănătății mulțumește Colegiului Farmaciștilor din România pentru colaborare și adresează rugămintea către farmacii de a elibera aceste produse numai pe baza prezentării documentelor medicale.

 

  • aradean spune:

    Degeaba scrieti ca apare Euthyroxul in farmacii.Azi am fost la 5 farmacii si nici una nu avea medicamentul.Scrieti doar atunci cand oricine merge la farmacie si cere medicamentul ,il primeste fara rezerve

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției