Evadare din subsol la ultima fază: Foresta Suceava – UTA 2-3

0
402

După umilința din Cupa României, 2-5 la Afumați, UTA avea un examen pe care nu avea voie
să-l cadă, la Suceava, cu Foresta, una dintre codașele eșalonului secund, dar o echipă care s-a întărit din mers. Ceea ce a ieșit a fost un meci interzis cardiacilor, încheiat fericit pentru arădeni care evadează, cel puțin pentru moment, din subsolul clasamentului ligii secunde.
Cristi Todea a amestecat din nou „cărțile” cu Iuga sau Polgar în primul „unsprezece”, dar începutul de meci nu i-a fost deloc favorabil echipei sale. Debutantul Mureșan a avut treabă la șutul lui Stănescu de la marginea careului, iar Ciucă a intrerupt  în ultimul moment acțiunea personală a lui Matei. Au fost situații care – practic – au anunțat
deschiderea tabelei. Renquin a recepționat o minge lungă, a pătruns pe dreapta și a trimis un șut lobat de la 30 de metri ce l-a surprins pe Mureșan: 1-0. Era minutul 29, iar  arădenii au reacționat rapid și eficient. În minutul 34, Hlistei a primit o centrare de la Polgar, a preluat pe piept și a egalat din 12 metri. După alte două minute, Ciucă a întors scorul cu o lovitură de cap după centrarea lui Burlă. Până la pauză, arădenii au scăpat ca prin urechile acului la o „indirectă” dictată în careu la o eroare a lui Mureșa, dar și la o reluare mult peste, din poziție bună, a lui Kimbaloula.
Arădenii au simțit pericolul și au încercat să clarifice lucrurile la reluare. Însă, Hlistei l-a iertat în două rânduri pe Began din poziție bună, iar șuturile de la distanță ale lui Polgar nu au cadrat de puțin poarta. După minutul 70, pe fondul schimbărilor ofensive făcute de Florentin Petre, sucevenii au atacat din nou buturile arădene, însă Renquin și Cerlincă au finalizat de puțin alături de la marginea careului. Dar, în mi­nutul 84, a căzut și golul de 2-2 la o fază la care defensiva arădeană, în frunte cu Mureșan, a dormit. Un banal corner s-a plimbat în careul de 6 metri, iar Acolatse a împins mingea în plasă de la colțul lung.
Finalul de meci a fost nebun. Gazdele au forțat și golul trei, însă „capul” lui Masella a fost în blocaj, în timp ce Mureșan a respins de lângă bară șutul lui Cerlincă. Și, în cel de-al patrulea minut de prelungire, UTA a avut un atac ca la școală, cu Buleică pasând pentru Hlistei, iar acesta din urmă a pasat perfect în fața porții unde a apărut Păcurar pentru golul descătușării „roș-albe”. 2-3, rezultat final!
Formații:
Foresta: Began – Onofraș, Masella, Eridson (61 Cerlincă), Belevschi – Renquin (75 Dali), Acolatse, Vl. Stănescu, Sumănariu – Kimbaloula, M. Matei.
UTA: Mureșan – Manea, Iuga, Ciucă, Burlă – Strătilă (72 Prună), Polgar, Asani, Hlistei – Stahl (60 Buleică), Florea (79 Păcurar).
Arbitri: Cătălin Pană (București) – Marian Truță, Alexandru Mihăilă (Vâlcea).
Observatori FRF: Marcel Savaniu (Brașov), Constantin Pintilie (Râmnicu Vâlcea).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.