Evaluarea naţională a elevilor de gimnaziu s-a încheiat

0
458

evaluareInspectoratul Şcolar Judeţean a informat că odată cu afişarea rezultatelor după rezolvarea contestaţiilor depuse, judeţul Arad a încheiat evaluarea naţională a elevilor de gimnaziu. Conform comunicatului, au fost depuse 236 de contestaţii: 170 dintre ele la disciplina de studiu Limba şi lite­ratura română, 62 la disciplina Matematică şi patru la disciplina Limba maternă.
„Ca urmare a reevaluării lucrărilor contestate, au fost mărite notele la 49 de lucrări la Limba română. Reevaluarea lucrărilor la matematică a dus la ridicarea notelor pentru opt lucrări şi la micşorarea notei la o alta, iar la limba maternă au fost modificate notele pentru patru lucrări, toate fiind micşorate”, a declarat inspectoarea şcolară Mariana Tocaciu, purtătoare de cuvânt a ISJ Arad.
Reevaluarea lucrărilor după contestaţii a crescut procentul de promovabilitate cu o sutime de procent, de la 66.53% la 66.54%. Statistic, procentele de promo­vabilitate după contestaţii, pe discipline, sunt următoarele: Limba şi literatura română – 68,80%, Matematică – 70,44%, Limba şi literatura maternă – 89,73%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.