Weekend-ul prelungit este aproape de final și ziua de mâine începe cu emoții pentru cei peste 3.000 de elevi de clasa a VIII-a care urmează să susțină proba scrisă la Limba și literatura română.

Evaluarea Națională 2019 la Română va începe la ora 9:00, moment în care se deschid plicurile sigilate care conţin varianta de subiecte multiplicată, în fiecare sală în care se susţine examenul. Accesul elevilor în săli va fi permis până, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30. 

Elevii vor avea la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor, timp socotit din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru elaborarea lucrării scrise, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră. 

Probele se vor desfășura în mai multe zile după cum urmează: 18 iunie – Evaluare Națională la Limba și literatura română – probă scrisă, 20 iunie – Evaluare Națională la Matematica – probă scrisă, 21 iunie – Evaluare Națională la Limba și literatura maternă – probă scrisă.

Recomandările redacției