Evaziunea fiscală, pe loc fruntaș

0
420
tribunalularad.ro

Dintre infracțiunile judecate în fond la Tribunalul Arad, evaziunea fiscală ocupă loc fruntaș. În cadrul unei conferințe de presă susținută joi, conducerea Tribunalului Arad a prezentat raportul de activitate al instanței. Astfel, în perioada 1 ianuarie – 17 septembrie 2018 s-au înregistrat 29 de cauze având ca obiect infracțiuni de evaziune fiscală, dintre care 9 au fost soluționate și 20 sunt încă pe rolul instanței. În topul infracțiunilor judecate la tribunal urmează traficul de persoane – 21 de dosare, și traficul de droguri – 17. S-au înregistrat 13 infracțiuni de omor (dintre care 9 au fost soluționate), 8 infracțiuni de corupție și 7 de constituire a unui grup infracțional organizat. În cursul anului 2018, Tribunalul Arad a emis 20 de mandate de arestare preventivă, 142 de mandate de percheziție și 51 de mandate de supraveghere tehnică.
În ceea ce privește încărcătura pentru judecători, la Tribunalul Arad indicele arată 207,31 ca volum de dosare, în vreme ce încărcătura pe judecător ca și complexitate este de 2.291,52. Gradul de complexitate exprimă efortul depus de completul de judecată pentru soluţionarea dosarului. „Cred că avem toate condițiile ca să ne desfășurăm activitatea în mod optim, mai ales că datele statistice pe care vi le-am pus la dispoziție arată că încărcătura de dosare și complexitate pe fiecare judecător nu este una sufocantă, ci este una care se înscrie apreciem noi, în limitele normalității, astfel că ne vom canaliza eforturile către o creștere sub aspect calitativ, către calitatea redactărilor, către soluționarea cu celeritate a dosarelor”, a afirmat Virgiliu Flavius Bradin, vicepreședinte al Tribunalului Arad.
Trageri la sorți pentru președinții secțiilor de votare
Trebuie menționat că pe 26 septembrie se vor fi trage la la sorți președinții secțiilor de votare organizate pentru referendumul din luna octombrie. „Astăzi (n.r. – joi), a avut loc tragerea la sorți a președintelui Biroului Electoral de Circumscripție. Doi judecători și-au arătat disponibilitatea de a participa la tragerea la sorți, câștigătorul fiind judecătorul Cosmin Branc. Tot în această temă a referendumului vreau să vă anunț că tragerea la sorți a președinților secțiilor de votare va avea pe 26 septembrie, la orele 10,00, în Sala Festivă a Tribunalului Arad”, a afirmat Flavius Bradin.
Info-dosar –
aplicație îmbunătățită
Și pe parcursul anului 2018, cu implicarea specialiștilor IT, s-a continuat derularea aplicațiilor informatice privind dosarul electronic. „Am mai făcut un pas în domeniul informatic și, cu sprijinul IT-iștilor noștri, am mai dezvoltat puțin modulul de comunicare electronică a dosarelor. Astfel, și până în prezent accesul la dosar se făcea ca și accesul la internet banking: pe bază de mail și pe bază de parolă trimisă pe SMS pe telefonul mobil. Întrucât
există o categorie de utilizatori care sunt utilizatori fideli – și mă refer la avocații care au multe litigii pe rol, am introdus datele lor de contact în aplicația informatică, astfel că în prezent ei pot să aibă acces instantaneu la toate dosarele pe care le au pe rol și nu mai trebuie să se logheze separat pe fiecare dosar, pe fiecare document. De asemenea, am dezvoltat aplicația ca, introducând datele de contact, aceștia să poată de intre de acasă, să vadă întreg dosarul, fără să mai fie nevoie de acces individual și de introducerea parolei pentru fiecare logare”, a încheiat Virgiliu Bradin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.