Săptămâna aceasta, Consiliul Județean găzduiește o conferință cu participare internațională. Este vorba de „Siguranţa persoanei şi construirea capitalului social”, conferință a căror teme se leagă de de prevederile actualului Cod de procedură penală, de comunicare și eficientizare în instituți publice, de importanță a cunoașterii identității în investigarea infracțiunilor și altele.

Această conferință va fi organizată în parteneriat cu reprezentanți ai Academiei de Poliție, ai Asociației Române de Științe penale, Centrului Euroregional de Prevenire şi Combatere a Criminalităţii Transfrontaliere și alții.

În programul conferinţei sunt înscrise 107 lucrări, grupate în 12 secţiuni, ai căror autori fac parte din comunităţi educaţionale din: Arad, Baia-Mare, Bucureşti, Braşov, Craiova, Constanţa, Cluj,  Debrecen, Iaşi, Miskolc, Oradea, Timişoara, Tîrgu-Lăpuş, Sighetul – Marmaţiei.

Un număr de 17 lucrări sunt înscrise de doctoranzi cu afiliere la 10 școli doctorale din diferite  instituţii de învăţământ superior.

De asemenea, în finalul conferinței se vor prezenta cărți între care: „Drepturile omului și ordinea mondială. Cum să trăim într-o lume a schimbărilor excepționale“.

Conferința se va desfășura în data de 8 noiembrie 2019, ora 10.00, sala „Vasile Goldiş” a Consiliului Judeţean Arad. 

 

 

Recomandările redacției