Eveniment de artă contemporană la Arad, sub înaltul patronaj al președintelui României

0
214

Duminică, 1 octombrie, de la ora 17.00, la Muzeul de Artă Arad, are loc evenimentul
inaugural al bienalei de artă contemporană Art Encounters Timișoara și Arad 2017. Cu acest prilej, la Muzeul de Artă arădean va fi deschisă expoziția „De veghe în oglindă”, curatoriată de Ami Barak și Diana Marincu și în care expun artiștii: Ana Adam, Cornel Brudașcu, Victor Man, Mircea Stănescu, Slobodan Stošić, Ma­rion Baruch, Alin Bozbiciu, Simon Cantemir Hauși, Ciprian Ciuclea, Cristina David, Aurora Kiraly, Olivia Mihălțianu, Andrei Nacu, Mary Reid Kelley, Wang Sishun și Florin Ștefan.
Totodată, ca eveniment colateral al bie­nalei, are loc o avanpremieră a expoziției de fotografie „Sieranevada” a cunoscutului regizor român Cristi Puiu. De la ora 19.00, la Cinematograful Arta, programul serii continuă cu un concert al formației Soare Staniol, prilejuit de finisajul Media Art Festival 2017. Ur­mează, tot la cinematograful Arta, de la ora 20.00, un cocktail oferit de organizatorii Art Encounters. Art Encounters 2017 va avea loc la Timișoara și Arad în perioada 30 septembrie – 5 noiembrie 2017. Evenimentul va încerca să devină un dispozitiv dinamic prin care cultura vizuală contemporană și scena de artă din România pot face vizibile provocările, fragilitățile, dar în egală măsură ambițiile și punctele forte pe care se construiește într-un timp accelerat viitorul artei contemporane.
Aflată sub înaltul patronaj al Președintelui României și organizată de Art Encounters Foundation, bienala de artă contemporană este derulată la Arad printr-un proiect al GMMC finanțat de Centrul Municipal de Cultură Arad. (A.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.