În calitate de partener al proiectului European city (Oraşul meu european), primăria municipală organizează azi, 21 august, în cadrul Zilelor Aradului, un eveniment deosebit în Cetatea Aradului. Organizarea evenimentului a fost posibilă cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale și al Complexului Muzeal Arad.

Tot azi, în cadrul aceleeaşi manifestări, Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, unitate militară încazarmată în cetatea Aradului, şi-a organizat Ziua porţilor deschise, astfel că evenimentul oraşului şi evenimentul unităţii militare au coincis în mod fericit.

Duminică, 21 august, începând orele 12,00, arădenii pot vedea „pe viu” expoziția de prezentare a studiilor realizate de specialiștii care au evaluat starea Bisericii Franciscane din interiorul cetăţii, expoziţie care a cuprins şi fotografii inedite și alte documente legate de cetate.

Din jumătate în jumătate de oră, până la orele 18,00, se organizează pentru vizitatori tururi ale cetăţii, ghidate de istorici.

Întrucât cetatea are statut de obiectiv militar, accesul vizitatorilor se face pe baza  buletinului de identitate sau a cărţii de identitate.

 

Recomandările redacției