unicSecţia de Artă a Complexului Mu­zeal Arad găzduieşte în perioada următoare expoziţia „Pictură şi stampă chineză” din colecţia Adrian Ciceu (Berlin). Curatorul expoziţiei este Ioan Paul Colta, iar Adriana Pantazi este coordonator de proiect.
„Expoziţia este compusă din două zone distincte, care relaţio­nează organic între ele; o parte de pictură chineză modernă şi o alta de stampe, xilogravuri chineze rea­lizate în tehnica tradiţională. Lucrările de pictură chineză modernă sunt executate de maestrul Ma Cheng Xiang (n. 1937), pictor şi reputat caligraf, fost profesor de pictură la Academia Centrală de Artă Dramatică din Beijing. Creaţia acestuia, cu accente expresioniste, ofe­ră o foarte actuală perspectivă asupra artei chineze contemporane de factură tradiţională”, ne-a declarat Ioan Paul Colta.
Expoziţia „Pictură şi stampă chi­neză” este un eveniment unic în ţara noastră, astfel de manifestări dedicate artei extrem-orientale fiind foarte rare la noi. Este a doua expoziţie realizată în cola­borare de Secţia de Artă a Complexului Muzeal Arad la iniţiativa curatorului Ioan Paul Colta în colaborare cu Adrian Ciceu, muzician şi pasionat colecţionar de artă extrem-orientală, după cea de stampă japoneză de anul trecut. Expoziţia „Pictură şi stampă chineză” va fi vernisată săptămâna viitoare şi va putea fi vizitată până în prima decadă a lunii mai.

Recomandările redacției