Tinerii arădeni sunt așteptați la evenimentele ce vor avea loc în Arad, în cadrul proiectului ,,Antrenorat pentru un viitor inspirat”. Proiectul îşi propune creşterea numărului de repere pozitive morale-culturale şi profesionale- civice promovate în rândul tinerilor. Prin implementarea proiectului grupul ţintă va dobândi alternative la produsele sub-culturale, laxe moral, pseudo-profesionale promovate pe canalele de comunicare. Tinerii vor avea posibilitatea să experimenteze existenţa unor alternative, vor găsi modele de inspiraţie şi motivaţie în determinarea unor schimbări şi planificări pozitive în atitudine, în comportament şi în raportarea la viitor apropiat şi îndepărtat al propriilor destine.

Impactul se va regăsi şi asupra mediului şcolar al participanţilor diversificând subiectele de discuţie între tineri, lărgind paleta modelelor aflate în sfera de interes a acestora. Proiectul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14-35 ani, elevilor şi studenţilor din mediul liceal şi universitar.

Evenimentele se vor derula după cum urmează: joi, 1 septembrie, ora 15.00, la pădurea Utviniş, vor avea loc activităţi sportive, o prelegere despre ,,Dragostea adevărată” cu părintele Dionisie Ignat de la Albac, povești și jocuri cu Giorgiana Popan-,,Magia Cuvântului”,  cinema în aer liber şi foc de tabară;  vineri, 2 septembrie, ora 10.00-15.00, la Teatrul de Vară, în curtea Centrului Cultural Județean Arad, vor fi organizate ateliere de cusut mărgele, ţesut la război, făcut plăcintă întinsă, modelaj lut, împletituri şi expoziţie cu vânzare a produselor tradiţionale, în cadrul evenimentului „Artă și mesteșuguri tradiționale” cu Virginia Linul, meșter popular din Bistriţa Năsăud, doctor în etnografie și folclor; sâmbătă, 10 septembrie, ora 17.00, tot la Teatrul de Vară, va fi organizat un dialog despre ,,Problemele tinerilor” cu Cedry2k, interpret de muzică rap din România, urmat de un concert de muzică rap.

Proiectul este implementat de Centrul Municipal de Cultură şi Primăria municipiului Arad prin programul ,,Proiecte tineret, învăţământ şi recreaţie 2016” şi Asociaţia „Mobilizează-te”, în parteneriat cu Centrul Cultural Judeţean şi ISJ Arad. Mai multe informaţii pot fi obţinute la numărul de telefon: 0744 635 728.

Recomandările redacției