Sute de mii de participanți, din județ și nu numai au fost prezenți la seria de evenimente tradiționale și cu participare internatională, organizate de Centrul Cultural Județean în 2017. CCJA și-a finalizat bilanțul pentru anul trecut.
Pleiada evenimentelor de amploare, organizate de Consiliul Judeţean Arad prin Centrul Cultural Judeţean, a început în luna martie, cu un Video performance & Sound la Gara Arad şi vernisajul expoziţiei CreArt – Arad – 2012-2017, în cadrul căreia au fost expuse, pentru prima oară, lucrările artiştilor participanţi: Onisim Colta, Bogdan Dinu (Bogdanator), Adrian Sandu, Dana Stana, Adrian Raţă, Sergiu Sas, Nita Mocanu şi Mihai Sălăjan. Evenimentul a ve­nit ca o finalizare a proiectului european CreArt (Reţeaua Oraşe­lor pentru Creaţie Artistică) care s-a derulat în perioada 2012-2017 în 14 oraşe din Europa, printre care şi Arad.
În luna mai, la Arad, s-a desfăşurat prima ediţie a Festivalului Familiei, în parcul Pădurice. În cadrul evenimentului, dedicat familiei (copii, părinţi, bunici), au avut loc ateliere de creație pentru copii, activități sportive, concerte și spectacole cu povești, concursuri și decoruri colorate, prezentări de modă pentru copii şi vârstnici, spectacole de animaţie, zoingo boingo şi pictură pe faţă. În data de 12 mai, invitat special al Festivalului Familiei a fost cunoscuta vedetă de televiziune şi Ambasador UNICEF – Andreea Marin iar, în 13 mai, cântăreţul şi prezentatorul Virgil Ianţu.
Cea de-a XXIV-a ediţie a „Ma­ra­tonului cântecului şi dansului popular sârbesc”, organizată de Uniunea Sârbilor din România și Consiliul Județean Arad prin Centrul Cultural Județean Arad, a avut loc pentru prima oară în judeţul Arad, în luna septembrie, şi a reunit 600 de artişti – instrumentişti, solişti vocali şi dansatori, membri ai ansamblurilor folclo­rice sârbeşti din România şi Serbia, care au susţinut un spec­- tacol de zile mari în Piaţa Avram Iancu.
Un alt eveniment organizat de Centrul Cultural Judeţean, care a avut loc în premieră în Arad, este Festivalul Folcloric Internaţional, din 30 noiembrie, care a a adus la Arad ansambluri de renume din România, Ungaria şi Serbia.

Recomandările redacției