Ambasadori, diplomați, oameni de cultură, precum și investitori străini sunt invitați să participe la seria de evenimente ce vor fi organizate de Consiliul Județean (CJA), în următoarele două luni. Mai precis, în curând se va desfășura Săptămâna Economiei și Culturii, eveniment ce va culmina cu Gala Diplomaţiei, care va reuni oficiali de peste graniță.
Reprezentanții Consiliului Ju­deţean Arad anunță pentru lunile mai şi iunie, o serie de evenimente cu participare interna­- ţională, evenimente importante pentru promovarea judeţului, atât din punct de vedere economic, cât şi cultural.
Conducerea CJA susține că, activitatea de relaţii externe şi cooperare internaţională a Consiliului Judeţean Arad s-a intensificat în urma primirii de delegaţii oficiale (corp diplomatic, parteneri externi, oameni de afaceri şi investitori), dar şi a vizitelor întreprinse de delegaţi ai CJ Arad, a iniţierii de noi colaborări şi a semnării de noi înţelegeri de cooperare.
În consecință, în următoarea perioadă se are în vedere organizarea unor evenimente de promovare susţinută a judeţului Arad în domeniile: dezvoltare economică, turism, cultură, sănătate, educaţie, social etc.
Aceste evenimente la care administrația județeană lucrea­ză vor contribui la promovarea potenţialului de dezvoltare al judeţului Arad, precum şi la promovarea şi menţinerea relaţiilor de bună colaborare cu alte unităţi administrativ-teritoriale. Este vorba despre Săptămâna economiei şi culturii arădene, eveniment care va prezenta forţa industriei, agriculturii, a spațiului social şi cultural arădean. „În anul Centenar, Ara­dul, Capitala Politică a Marii Uniri, dezvăluie contribuţia sa la dezvoltarea Europei, prin brandurile care l-au făcut cunoscut. Vom organiza evenimente de anvergură, în care aducem în faţa arădenilor produsele industriei locale, pentru a demonstra că industria Aradului este performantă şi competitivă la nivel european”, a susținut Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad. Cu această ocazie se va organiza Gala Diplomaţiei, eveniment care va reuni ambasadori şi reprezentanţi ai diplomaţiei din statele Uniunii Europene şi Non-UE reprezentate în România.
Tot în cadrul Săptămânii economiei, la Arad se va consuma o misiune economică chineză, la care sunt aşteptaţi să participe un număr de 39 de reprezentanţi ai oamenilor de afaceri chinezi. „Intenţionăm să le oferim oportunitatea de a descoperi Aradul, de a contacta companiile arădene, potenţiali parteneri de afaceri, de a promova brandurile proprii şi de a avea posibilitatea de a încheia relaţii de afaceri cu întreprinzătorii arădeni”, a mai spus preşedintele CJA.
Pe fondul parteneriatelor pe care CJA le are cu investitori din China, în iunie, la Arad se va organiza o misiune medicală chineză, orientată pe sistemul me­- dical. Autoritățile speră să stabilească atunci colaborări și stagii profesionale în spital.

Recomandările redacției