buteni 1 buteni 4 buteni 5 buteni 6 buteni 7 IMG_8815 IMG_8826 IMG_8833 IMG_8844 IMG_8853Duminica trecută a avut loc cea de-a treia ediţie a evenimentului „Sărbătoarea la Buteni”. La eveniment au luat parte mulţi localnici, dar şi locuitori ai comunelor limitrofe.
Asemenea evenimente sunt apreciate de către publicul larg, motiv pentru care acesta a răspuns prezent invitaţiei lansate de către primarul Petronel Mărcuţ. Ziua de duminică a fost una frumoasă, timpul ţinând cu butincenii. În alţi ani asemenea manifestări erau mai politizate, lucru care nu s-a întâmplat în acest an. La evenimentele prilejuite de această sărbătoare au venit atât tineri, în număr mare, cât şi cei mai în vârstă care au dorit să asiste la programul oferit de către autorităţile publice locale.
Mâncarea servită celor prezenţi la eveniment a fost aproape ca cea de la o nuntă. Un gulaş foarte gustos, prăjituri, băuturi răcoritoare, ţuică şi bere – asta au avut la dispoziţie participanţii la evenimentele de duminica trecută.
Primarul comunei Buteni, Pe­tro­nel Mărcuţ, s-a adresat celor prezenţi cu tradiţionalul cuvânt de bun venit. „Mai bine să faci ceva decât să nu faci nimic. Văd că aţi venit în număr foarte mare, nu mare. Eu unul m-am aşteptat la o asemenea prezenţă, întrucât am văzut anul trecut cât de mult iubiţi primarul şi atunci aţi venit în număr foarte mare la sărbătoarea noastră. Ştiu că mai sunt unii care zic că primarul nu a avut ce face cu banii, dar eu unul cred că este bună această întâlnire a noastră, lumea se mai desprinde măcar câteva ore de problemele pe care le are”, a spus Petronel Mărcuţ, primarul comunei Buteni, de pe scenă.
După terminarea festivităţii a avut loc un frumos foc de artificii care a luminat cerul Buteniului preţ de câteva minute.
„Eu am auzit că se fac peste tot asemenea activităţi culturale pentru oamenii dintr-o comunitate. Ceea ce s-a făcut pentru cetăţenii acestei comune este un lucru de apreciat. De la un an la altul vin tot mai mulţi oameni la această sărbătoare. Eu nu am mai văzut atât de multă lume la o asemenea manifestare. Că mai este câte unul care se declară nemulţumit, dintr-o mie este mai puţin important, este nesemnificativ. Mă bucură faptul că domnul primar se gândeşte la toţi, chiar şi la cei care nu au fost de parte dumnealui”, a spus Eva Trif, din Buteni.
„Este foarte frumos că se organizează asemenea evenimente. Dacă pe cineva îl nemulţumeşte ceea ce se organizează aici, înseamnă că nu se mai poate numi om. Toată lumea se bucură de această sărbătoare”, a spus Gigel Faur.
Prezentatoarea spectacolului folcloric, Alina Bucatoş, s-a arătat impresionată de numărul mare al celor prezenţi la eveniment. Programul artistic a fost deschis de către ansamblul de dansuri Lioara din Buteni, urmat de Druscele din Bârsa. De asemenea, a participat Rapsodia Din Arad condusă de maestrul Vasile Rus, ansamblul Florile Mureşului din Vladimirescu, soliştii vocali Ionuţ Langa, Ovidiu Homorodan, Cosmina Brădean, Lucian Drăgan, Ciprian Zopota, Radu Vand, Cosmin Cascadoru, ansamblul din Vinga Balgarce, solistul bihorean Cornel Borza şi Lena Miclăuş.
Printre invitaţii speciali s-au numărat primarul oraşului Sântana, primăriţa comunei Gurahonţ și primarul comunei Vinga.

Recomandările redacției