Evidență eronată?Cazurile de îmbolnăvire cu covid fluctuează la Arad între 695 și 697

0
634

De câteva zile, numărul cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 fluctuează între 695 și 697. Cum erorile de raportare au fost dese și de această dată, situația nouă comunicată de cei de la Grupul de Comunicare Strategică poate fi pusă pe seama unei erori. Dacă nu, atunci este vorba de cazuri suspecte luate în calculul numărului total de cazuri de infectare cu covid și care s-au dovedit negaltive la testări, drept pentru care s-au scos din evidență.

Așadar, după ce numărul total de cazuri de infectare cu coronavirus, de la începutul pandemiei a fost la Arad de 697 și a scăzut la 695 cu trei zile în urmă, păstrându-se la acest nivel, acum, numărul a crescut din nou. Aradul are din nou un total de 697 de îmbolnăviri. Mai precis, de duminică și până luni, Grupul de Comunicare Strategică a comunicat două noi cazuri de infectare.

Cât privește situația în țară, până pe 25 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.283 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.630 au fost declarate vindecate și externate.

până acum, 1193 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 213 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 177 de pacienți.

În carantină instituționalizată, în țară sunt 6001 de persoane. Alte 67.595 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 377.191 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 341 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 717 la linia Telverde (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Pentru că au încălcat Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 232 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 153.440 lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 2 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Totodată, în data de 24 mai a anului, 37 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.