evidenta

Precizările se leagă de cel de al doilea scrutin electoral

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Arad face un apel către toţi cetăţenii cărora le-a expirat termenul de valabilitate al actelor de identitate în această perioadă, de a se prezenta cât mai urgent pentru punerea în legalitate cu act de identitate la Serviciile de evidenţă a persoanelor de la locul de domiciliu, pentru evitarea aglomeraţiei de la ghişeele de lucru cu publicul în ziua premergătoare şi în ziua desfăşurării scrutinului electoral, astfel încât să se asigure emiterea documentelor de identitate tuturor persoanelor interesate, şi, implicit, exercitarea de către aceştia a dreptului de vot.

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Arad cu sediul în mun. Arad, str. Calea Victoriei nr. 35 B – 37 eliberează acte de identitate pentru soluţionarea unor cazuri deosebite, persoanelor domiciliate atât în municipiul Arad cât şi pe raza judeţului.

În cazul persoanelor care nu pot prezenta toate documentele necesare pentru  eliberarea cărţii de identitate, acestea vor fi puse în legalitate pe linie de evidenţă a persoanelor cu cărţi de identitate provizorii care, potrivit legii, reprezintă documente de identitate.

Precizăm că taxa pentru eliberarea cărţii de identitate este de 7 lei, respectiv 1 leu pentru cartea de identitate provizorie la care se adaugă 5 lei taxa extrajudiciară de timbru pentru fiecare document de identitate.

Recomandările redacției