Evidenţa Persoanelor : Un număr mare de arădeni nu au acte de identitate

0
411

evidenta

Pentru că, un număr mare de arădeni nu acte de identitate în regulă, Evidenţa Persoanelor face din nou apel pentru punerea în legalitate.

„Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Arad aduce la cunoştinţa cetăţenilor că, potrivit cadrului legislativ în vigoare pe linie de evidenţă a persoanelor, respectiv O.U.G nr. 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, republicată, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 290/2005, cu modificările şi completările ulterioare, în sarcina cetăţeanului român se stabileşte obligaţia de a deţine un act de identitate valabil – documentul fiind eliberat exclusiv la solicitarea acestuia. Având în vedere faptul că mulţi cetăţeni posedă act de identitate cu termenul de valabilitate expirat, facem un apel către aceste persoane pentru a se prezenta la serviciul de evidenţă a persoanelor de la locul de domiciliu pentru a solicita eliberarea unui nou document de identitate “, se arată într-un anunţ făcut de instituţie.

Pentru a evita situaţiile neplăcute în care pot deveni contravenienţi la prevederile legii aceştia vor solicita, în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani, minorul însoţit de unul dintre părinţi sau de reprezentantul legal va solicita Serviciului de evidenţă a persoanelor de la locul de domiciliu eliberarea unui act de identitate;

De asemenea, cu cel mult 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, dar nu mai puţin de 15 zile, titularul, va solicita Serviciului de evidenţă a persoanelor de la locul de domiciliu eliberarea unui nou document.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.