Dinamo și-a folosit mare parte dintre titulari în meciul de Cupă, de la Arad, iar unul dintre ei avea să și facă diferența pe tabelă. Este vorba despre Dan Nistor, care a oferit două „asisturi” și a marcat un gol în poarta lui Bolboașă.
Și între buturile „câinilor” a intrat goal-keeperul de Cupă. Cătălin Straton a avut cu adevărat treabă doar în debutul partidei, când a intervenit decisiv la Melinte la scorul de 0-0, iar după golul încasat de la Moise nu a mai fost cu adevărat intrebuințat de „roș-albi”. Chiar dacă are un trecut ca polist, fotbalistul de 29 de ani nu a bătut monedă pe acest lucru, ba chiar a avut cuvinte de laudă la adresa arădenilor: „Felicit publicul și felicit toți oamenii din conducerea celor de la UTA pentru ceea ce au reușit aici. Se face o treabă bună zi la zi și sunt sigur că, ușor ușor, vor reveni în prima ligă. Meciul de astăzi trebuia să îl câștigăm, mă bucur că am reușit. Felicit și echipa celor de la UTA, iar mai departe să vedem cu cine vom juca”.
Ați aflat despre incidentele produse de suporterii dinamoviști la Timișoara? „Suporterii noștri sunt mai pătimași, poate că sunt cei mai frumoși suporteri din ţară. Ei știu mai bine ce au de făcut, dar sunt băieți cuminți”, a fost replica lui Straton, care a i-a „periat” și pe fanii „Bătrânei Doamne”: „După meci m-am dus și am salutat galeria UTA-ei. Îi respect dacă și ei mă respectă pe mine. Chiar pot spune că m-au salutat și ei, sunt nişte suporteri minunați și vreau să le mulțumesc pe această cale”.
Din câte se pare, principalii „dușmani” ai portarului dinamovist au fost copiii și juniorii cluburilor UTA și Atletico, care i-au întâmpinat cu fluierături pe Straton și colegii săi și cu apelativul „pisoii”: „Copiii îmi sunt dragi, probabil au fost puși să facă ce au făcut. Nu cred că ei au sufletul să ne injure și să vorbească urât despre noi. Le doresc pe această cale să-și asculte părinții, să învețe bine la școală și să joace la echipa mare a UTA-ei”.
În fine, numărul 1 al „câinilor” a recunoscut ceea ce a văzut toată lumea marți, pe arena „Motorul”, subliniat – de altfel – și de Laszlo Balint după meci. „Nu trebuie să ne mai ascundem, Dinamo depinde de Nistor. El este jucătorul nostru numărul unu în momentul de față, sper să o țină tot așa și să primească o telegramă de la națională pentru că își dorește foarte mult”, a încheiat Cătălin Straton.
În schimb, Nistor a fost ceva mai acid când a venit vorba despre scandările pro Steaua ale galeriei arădene în finalul disputei cu Dinamo: „Am auzit Steaua, dar nu m-a deranjat. Steaua am văzut că e în Liga a IV-a, nu avea cum să mă deranjeze”. Iar când a venit vorba despre încăie­rarea fanilor dinamoviști cu cei timișoreni în cursul dimineții de marți, pe Bega, căpitanul bucureștenilor a adăugat: „Am auzit ce au pățit suporterii Timișoarei, nu cei dinamoviști”.

Recomandările redacției