Exact 26 de afgani, prinși în două zile consecutive de vameșii arădeni și bihoreni

1
205

În urma unor acţiuni desfăşurate de poliţiştii de frontieră bihoreni și arădeni, au fost depistați 26 de cetăţeni din Afganistan, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în mijloace de transport sau pe jos, pe la „frontiera verde”. Exact 26 de cetățeni străini fuseseră depistați și cu o zi înainte de polițiști.

Astfel, marți, în jurul orei 11.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului Poliţiei de Frontieră Borș, judeţul Bihor, au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier, înmatriculat în România, condus de un cetăţean român.

Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, înălbitor, pe ruta România – Estonia.

În urma efectuării controlului, în interiorul compartimentului de marfă au fost descoperiţi, ascunşi printre marfa transportată, opt cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 31 de ani.

În acelaşi timp, şi poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand au depistat, la aproximativ 300 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, patru persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei.

Deoarece aceştia nu îşi justificau prezenţa în zonă au fost preluați și transportați la sediul sectorului, pentru cercetări. Ulterior, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, un adult în vârstă de 22 de ani şi trei minori cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani.

Doar 20 de minute mai târziu, în Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în  vârstă  de  43 de ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, plăci aglomerate din lemn (PAL), pe ruta România – Ungaria.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport şi au descoperit astfel, în interiorul automarfarului, cinci persoane, ascunse printre marfa transportată.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 21 de ani. 

În aceeaşi zi, în jurul orei 15.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, au fost descoperite ascunse, în compartimentul marfă al unui ansamblu rutier care transporta role metalice, pe ruta România – Luxemburg, trei persoane.

În scurt timp, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt trei tineri din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 22 de ani.

Tot marți, în jurul orei 23.30, poliţiştii din Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, după efectuarea controlului amănunţit al unui ansamblu rutier, au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, şase persoane. Şoferul, cetăţean român, transporta conform documentelor de însoţire a mărfii, pe ruta România –Cehia, piese auto.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt tot cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 41 de ani.

În toate cazurile, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru a stabili întreaga activitate infracţională, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

1 COMENTARIU

  1. Ar fi interesant de intrebat MAE cum de patrund astfel de derbedei in Romania, fara viza. Este clar ca in tara – model de democratie – ma refer la SUA – nu ar fi putut intra niciodata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.