Cum tot mai multe lucruri revin la normal, odată cu starea de relaxare, examenele teoretice pentru obținerea permisului de conducere vor fi reluate. Astfel, acest lucru se va face începând de luni, 22.06.2020, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție și distanțare socială, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.
Accesul în sala de examen, precum și susținerea probei teoretice, se vor face exclusiv în baza programării online. Programările online vor putea fi efectuate pe site-ul www.drpciv.ro (secțiunea „Înregistrare dosar examinare”), începând de miercuri, 17.06.2020, ora 9:00.

Pentru că este nevoie să se respecte cu strictețe distanțarea socială, cei care urmează să fie examinați nu vor mai avea voie să se înghesuie și să aștepte toți într-o singură camera, fiind foarte aproape unii de alții. Așadar, accesul în sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Arad din Galleria Mall, Calea Aurel Vlaicu nr. 225-235, Municipiul Arad, nivel 0, va fi permis cu maxim 5 minute înainte de ora programării, pentru a se evita așteptarea suplimentară în spațiile interioare destinate publicului.
În continuare, persoanele care urmează să dea examenul au obligația de a se prezenta la timp la sediu. Depășirea orei de examinare atribuite online atrage anularea programării, urmând ca examinarea/înregistrarea la proba teoretică să fie efectuată doar în baza unei noi înscrieri în aplicația informatică.
La desfășurarea probei teoretice, candidații vor avea asupra lor actul de identitate și dosarul de examinare. La intrarea în sala de examen, va fi refuzată examinarea candidaților care nu poartă mască. Este de menționat și faptul că intervalul orar în care se va desfășura activitatea de examinare, proba teoretică, va fi următorul: de luni până vineri, între orele 08:30 – 13:00, respectiv 13:30-15:00.

Recomandările redacției