Excelenţa Sa Gențiana Șerbu, ambasador al României în Republica Cuba, a vizitat UVVG

0
307

Ambasadorul României în Republica Cuba, Excelenţa Sa Genţiana Şerbu, vizi­tat, în data de 04.07.2016, Campusul Universitar „Vasile Goldiş” şi Institutul de Ştiinţe ale Vieţii din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, unde a fost întâmpinată de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii, prorectori şi directori de departamente din cadrul UVVG.
Excelenţa Sa Gențiana Șerbu, ambasador al României în Republica Cuba, a subliniat că vizita la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” a avut loc în cadrul unei misiuni mai largi desfășurate în principalele centre universitare și industriale ale României. „Doresc să am o imagine de ansamblu asupra capacității și potențialului de cooperare cu Republica Cuba, unde am invitat şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad să participe la platforma de cooperare pe care dorim să o creăm. Am invitat autorităţile centrale și locale, mediul universitar și mediul de afaceri să participe la această platformă în vederea elaborării unor proiecte pe care să le supunem autorităţilor cubaneze pentru analiză și oportunitate de colaborare cu Republica Cuba”.
„Întâlnirea avută cu Excelenţa Sa Gențiana Șerbu, ambasador al României în Cuba, ne-a făcut o deosebită plăcere întrucât doamna ambasador a prezentat un proiect platformă de colaborare cu Republica Cuba, care cuprinde și aspecte de colaborare pe linie academică. Dorim să cooperăm și noi în cadrul acestei platforme, iar proiectele sunt îndrăznețe. Avem în vedere programul Erasmus Plus şi studiul biologiei vegetale, fiind cunoscut faptul că, Republica Cuba este o țară exotică, cu un climat favorabil, în domeniul creșterii plantelor. De asemenea, ne gândim şi la biotehnologiile vegetale, care sunt promovate la ora actuală de majoritatea țărilor”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.