Excelența Sa, Raymundo Santos Rocha Magno, Ambasadorul Braziliei la Bucureşti, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”

0
383

DHCSenatul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” i-a acordat marți, 29.04.2014, într-un cadru festiv, în Sala Ferdinand din Primăria Arad, înaltul titlu academic de Doctor Honoris Causa, d-lui ambasador al Braziliei la Bucureşti, Excelența Sa, Raymundo Santos Rocha Magno, remarcabilă personalitate politică şi om de cultură, implicat în acţiuni care au vizat dezvoltarea durabilă în condiţiile protejării resurselor şi mediului, ale securităţii aviaţiei civile şi respectului pentru proprietatea intelectuală.
La eveniment au participat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” – președintele comisiei de analiză de acordare a DHC, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș” – rector fondator, cadre didactice, studenți, masteranzi, doctoranzi, absolvenți ALUMNI-UVVG.
Excelenţa Sa Raymundo Santos Rocha Magno a reprezentat Brazilia în numeroase state şi importante organizaţii internaţionale, dovedindu-se un prieten adevărat şi statornic al României, dezvoltând relaţiile bilaterale dintre cele două ţări, în multiple domenii, inclusiv cele legate de învăţământul superior şi cultură.
Excelența Sa, Raymundo Santos Rocha Magno, ambasadorul Braziliei la București, a subliniat: „Sunt foarte onorat de distincția pe care am primit-o din partea unei Universității de Vest „Vasile Goldiș”, care are standarde de educație atât de înalte. Cunosc faptul că multe personalități publice sunt absolvente ale Universității de Vest „Vasile Goldiș” și sunt foarte încântat că am ocazia să vizitez un oraș atât de frumos. Am venit în România în anul 2011 și de atunci am citit și am studiat despre această țară, sunt oameni foarte amabili și nu simt o mare diferență între România și Brazilia, America de Sud. Pot să spun că România mă uimeşte, iar municipiul Arad reprezintă un exemplu, având o istorie bogată. Sunt mândru să fac parte dintr-o Universitate care aparține unui oraș cu un trecut istoric atât de important”.
Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”: „Evenimentul se încadrează în acțiunile de internaționalizare a Universității noastre, după acordarea înaltului titlu de Doctor Honoris Causa d-lui Armando Sergio Prado De Toledo din cadrul Institutului Superior de Magistratură din Brazilia, iată o nouă personalitate, ambasadorul Braziliei, Raymundo Santos Rocha Magno, ne face onoarea, la propunerea Facultății de Științe Juridice, a comisiei de analiză, a d-lui decan conf. univ. dr. Cristian Alunaru și a prof. univ. dr. Ioan Trifa, de a deveni Doctor Honoris Causa al Universității noastre”.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a subliniat: „Universitatea noastră a deschis legăturile academice cu Universitățile din Brazilia în urmă cu 12 ani prin vizite efectuate la 10 universități din Brazilia împreună cu prof. Schneider. Cea mai importantă vizită a fost la Universitatea Federală din Rio de Janeiro, unde am pus la punct o colaborare academică în domeniul medicinei. Am vizitat atunci mai multe centre culturale și am apreciat evoluția pozitivă a Braziliei. În urma acestor vizite, Universitatea noastră a început cooperarea științifică, iar Editura „Vasile Goldiș” University Press a tradus o carte a fostului președinte Cardoso, privind construirea democrației în Brazilia. În prezent, în revista noastră de științe și cultură, au apărut mai multe articole referitoare la introducerea limbii portugheze în școlile din Brazilia, unde autori sunt din cadrul Universității din Rio de Janeiro. Am continuat colaborarea cu fostul ambasador Moscardo, cu directorii Institutului de Magistratură și în prezent, prin acordarea celei mai înalte distincții de Doctor Honoris Causa, ambasadorului Braziliei la București, dl. Raymundo Santos Rocha Magno. Vom continua aceste legături tradiționale fiindcă suntem popoare specifice gintei latine, iar colaborarea noastră cu Universitățile din Brazilia va continua în domeniul medicinii stomatologice”.
Biroul de presă al UVVG
Daniel Albu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.