tocaLa finele săptămânii trecute subprefectul Radu Stoian a emis un ordin de revocare din funcţie a primarului comunei Hălmagiu, Adrian Ţoca. Practic ordinul cu pricina a fost emis vineri, 23 august 2013. Întreg cazul este mai mult decât suspect. Prefectul Cosmin Pribac este în concediu de odihnă, iar ordinul este semnat de subprefectul Stoian. Prefectura Arad nu a transmis niciun comunicat vizavi de acest subiect, el ajungând în presă „pe surse”. Şeful Cancelariei Prefectului, Valer Zgârdea, a confirmat informaţia existenţei ordinului respectiv, însă nu a dorit să ofere mai multe informaţii. Acesta a declarat că în cursul zilei de astăzi va exista o poziţie oficială a instituţiei pe care o reprezintă. De fapt, Valer Zgârdea ţine, în această perioadă, locul purtătorului de cuvânt al instituţiei, Lucian Cozma, aflat la rândul lui în concediu.
Ordinul 433 al Prefecturii Arad îl revocă pe Adrian Ţoca, din funcţia de primar al comunei Hălmagiu, începând cu data de 23 august. Prefectura Arad, printr-un do­cument-ordin semnat de subprefectul Radu Stoian, a constatat încetarea de drept a mandatului  primarului comunei Hălmagiu. Actul se bazează, susţin surse din Prefectură, pe faptul că primarul comunei a absentat de la serviciu un timp mai îndelungat.
Democrat-liberalii, din tabăra cărora face parte şi Adrian Ţoca susţin, prin vocea senatorului Coanstantin Traian Igaş că avem de a face cu un abuz. „Din punctul meu de vedere este un abuz al Prefecturii Arad. Ca fost ministru al Administraţiei şi Internelor pot să vă spun că dacă pe vremea mea un prefect sau un subprefect făcea un asemenea abuz l-aş fi demis imediat”, a declarat senatorul Igaş.
Acesta mai susţine că toată ches­tiunea are un substrat politic şi că primarul Adrian Ţoca este pus în această situaţie deoarece este membru al PD-L. „Consider că este o chestiune politică, prin faptul că se motivează lipsa de activitate. Activitatea primarului se poate măsura cu toate documentele, statele de plată semnate de către primar. Nu poţi să-i impuţi unui primar aşa ceva, cu atât mai mult cu cât el nu are o muncă normată. El dă socoteală de ceea ce face în faţa electoratului şi nu în faţa unei instituţii cum este Prefectura Arad”, a mai completat Constantin Igaş.
Primarul Adrian Ţoca nu a putut fi contactat pentru a-i prezenta punctul de vedere.

 • halmagean spune:

  23 August  1944 –  23 August  2013 ..    Au  trebuit  sa  treaca  69 de  ani de la  eliberarea   tarii  de  sub  jugul  fascist  ,  pentru ca  si  Halmagiu  sa  fie  eliberat de  sub  abjecta  conducere  a  primarului   care a  distrus  intreaga  infrastructura  prin  proiectul   acceptat ,  care a  taiat  nucii  de  pe  strazile  comunei ,  care a   ridicat  strazile  de  intra  apa  in  curtiler  oamenilor ,   de te  uiti  de pe  strada  in  podul  casei  ,  care a  facut  in loc  de  trotuare  rigole  si  podete  care  acum  stau  infundate si  oamenii  circula  pe  drum  ca  animalele .  Trebuie  sa  si  plateasca  acest  primar  pentru  mizeriile  facute  in  comuna .  De  ce  nu  l-ati  lasat pe  ,, ziaristul ,,  Sida ,,    sa  scrie  acest  articol  ???

  • CITITOR spune:

   halmagean  Comunist imputit crezi ca nu stim cine esti ???!!Ai venit tu dupa 69 de ani si in mod abuziv ai luat o gramada de terenuri de la cetatenii acestei comune… nea Neacsule nu ne mai amagi cu replici de prost gust …tie sa iti fie rusine pentru ceea ce ai facut ….tii ciuda ca acum avem asfalt pe strazi ???tii ciuda ca avem si noi becuri pe stilpi ????stai in Hunedoara si nu ne mai stresa pe noi cu prezenta numai la comentarii….de ce ????nu ai curajul sa te arati ziua pe strazi ci fugi ca un gunoi ce esti!!!!!!de la un notar la altul da de mai pui mina pe o bucata de teren vinduta de tatal tau se stie cum pe vremea comunistilor cind nu se facea nici un act ,,,,,Neacsule mai citesc si oameni inteligenti pe aici nu numai imputiti ca tine….SA-TI DIE RUSINE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • nedelcu spune:

  primaru din Halmagiu nu a mers la primarie deoarece i-a interzis ma-sa, avea o relatie cu o persoane trimisa de Iotcu de la  judet, la care i-a dat functie de consilier al primarului si a inceput sa i-o traga lu aia, iar ma-sa ca sa se faca de rusine in comuna l-a palmuit si i-a interzis sa merga la primarie

 • amblix2012 spune:

  Pacat ca se aude in acest fel nu tocmai laudativ de comuna mea.Vorba aia;’nicaieri ca la noi’. Sant pline posturile de radio si tv de comentarii,deloc favorabile.iar cei care fac comentarii pe net o fac intr-un limbaj suburban.Indiferent ce cred unii care nu-si pot controla pasiunile politice pentru majoritatea locuitorilor nu este o executie politica ci revenirea la starea de normalitate. Prin urmare multumim celor ce au avut curajul sa intreprinda aceasta actiune iar pe ceilalti[sustinatorii primarului] sa lase sperantele deoparte ca nu mai pot face nimic cu toata agitatia si amenintarile lor.Zarurile au fost aruncate !

 • halmagean spune:

  Da  mai   CITITOR  inteligent ce  esti,  care  folosesti   pe  D in  loc  de  F  si  care  cred ca  ai  fost  si  primar .  Am  fost   si  comunist   si nu  mi-e  rusine,  ca  am  invatat  si am  muncit  si in  comunism  .   Toti  au  acte  ca  au  cumparat  pamanturile  prin  Halmagiu ,   numai cei   care au  luat  pamanturile de la ai  mei nu au !!!   Am platit oficial  statului  roman  multe  zeci de milioane de lei  pentru  succesiunea  de parintii si  rudele  mele ,  iar  daca  cineva  are  acte  ca a  cumparat ceva,  eu  il  pun  in  posesie ,   Tu sa  faci  ce  vrei cu  averea  parintilor  tai ,  ca  la  mine in  familie  stiu  ce  a  fost .  Nu  sunt  prostu  satului ,  atat de  INTELIGENT  ca  tine .   Acuma  daca  esti  atat  de  tare ,   recunoaste  pubic  cine  esti  si  hai sa ne  vedem   in  Halmagiu

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției