Executivul are în vedere reducerea CAS începând cu iulie 2014

0
339

Guvernul Ponta a finalizat Bugetul pentru anul 2014 şi l-a propus dezbaterii Parlamentului. „Bugetul este o construcţie pozitivă, care va păstra strategia USL de până acum: permite şi stimulează creşterea economică, dar prevede şi creşterea veniturilor persoanelor afectate de criză, repararea anumitor nedreptăţi sociale. În acelaşi timp, este păstrată disciplina fiscală, pentru a ţine în frâu deficitul şi a evita acumularea datoriilor. În ciuda unor afirmaţii demagogice, se păstrează în linii mari sistemul de taxe şi impozite, cetăţenii nu vor simţi o povară fiscală suplimentară“, a spus deputatul Dorel Căprar.  În 2014 sunt alocate 40 de miliarde de lei pentru investiţii, care reprezintă 6% din PIB.  În 2011 erau alocate 35 de miliarde de lei pentru investiţii.
„Pentru judeţul Arad, principalul obiectiv de infrastructură, autos­trada Nădlac – Arad este o prioritate guvernamentală, se vor relua lucrările sistate în timpul guvernării anterioare”, a conchis deputatul PSD.
Ca și linii strategice pentru 2014,  se vrea creșterea economică bazată pe investiții publice. De asemenea, din semestrul al doilea, Executivul are în vedere reducerea CAS.
(G.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.