exercitii_yoga_sport…sau, într-un limbaj modern, pentru “a fi zen”. Sună pompos, dar stai liniştită, nu trebuie să fii expertă în yoga pentru a le pune în practică. Vei fi surprinsă cât de simple sunt aceste exerciţii de relaxare.
Pentru toate cele trei exerciţii trebuie să stai în picioare, cu tălpile goale. Trebuie să te asiguri că în spaţiul unde le practici va fi linişte deplină. Ca măsură de siguranţă, închide-ţi telefonul.
Fă-ţi plinul de energie

● Poziţia corectă: stai cu picioarele perfect întinse şi depărtează-le la nivelul umerilor. Ţine mâinile unite în faţă. Relaxează umerii şi abdomenul.
● Cum îl execuţi:
Când inspiri, flexează picioarele, împingând uşor fesele în faţă pentru a îndrepta baza coloanei. În acelaşi timp, ridică braţele, pentru a deschide cutia tora-cică. Menţine pozi-ţia câteva secunde. Expiră şi revino la poziţia iniţială. Repetă de 5 ori.

 Relaxează-te

● Poziţia corectă: ridicată, cu picioarele apropiate şi încorda-te. Aşază mâinile pe abdomen.
● Cum îl execuţi:
Îndoaie piciorul drept şi sprijină-l de genunchiul stâng. Când inspiri, ridi-că braţele, unind palmele deasupra capului. Menţine această poziţie câteva secunde, fixând cu privirea un punct din faţa ta sau închizând ochii. Expiră lent, aducând mâinile pe abdomen. Repetă acest exerci-ţiu pentru piciorul stâng. Execută serii de câte 3 exerciţii pentru fiecare picior.

Elimină tensiunile

● Poziţia corectă: stai cu picioarele bine întinse şi depărtate, ţi-nând una din tălpi în unghi de 45 de grade.
● Cum îl execuţi:
Inspiră şi apleacă bustul în lateral, spre talpa în unghi de 45 de grade. Menţine poziţia aceasta 10 secunde, timp în care trebuie să respiri profund. Revino la poziţia iniţială şi repetă exerciţiul pentru cealaltă parte. Repetă de trei ori pentru fiecare parte.

Sursa:  Unica.ro 

Recomandările redacției