Exercițiul SVSU Bata desfășurat în satul Bulci a decurs bine

0
705

2bataSăptămâna trecută, respectiv joi, 16 iulie, în comuna Bata  – respectiv în satul aparținător Bulci – a avut loc un exercițiu realizat de Serviciul de Voluntari pentru Situații de Urgență aparținător comunei Bata împreună cu pompieri din unitățile de la Bârzava și de la Birchiș. Tema a fost „Evacuarea cetățenilor, a animalelor și a bunurilor în caz de inundații“.
După cum ne spunea viceprimarul Ladislau Heleport „s-au identificat casele care ar putea fi primele afectate în cazul apariției acestor calamități precum inundațiile. Exercițiul a decurs bine,  toată lumea s-a achitat de îndatoririle sale în bune condiții. În plus s-au evidențiat încă o dată și o serie de norme ce trebuie sespectate în această perioadă de vară“.
Câteva „norme“ utile populației
Redăm câteva îndemnuri ale pom­pierilor specifice acestei perioade.
Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de ve­getaţie uscată, mirişti, şi resturi ve­getale poate avea consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, importante pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător. Din acest motiv, cu­noaşterea şi respectarea strictă a acestora constituie soluţia cea mai simplă şi mai puţin costisitoare, constituind în acelaşi timp o obligaţie morală şi civică a fiecărui cetăţean.
Pentru a evita eventualele evenimente în care oamenii pot fi implicaţi, reamintim regulile şi măsurile de prevenire a incendiilor la vegetaţie uscată, mirişti şi resturi vegetale.
În vederea realizării igienizării terenurilor prin ardere, cetăţenii au obligaţia de a solicita şi obţine acceptul SVSU BATA.
Se exceptează de la această obligaţie, arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cadrul gospodăriilor cetăţeneşti, dar cu res­pectarea strictă a măsurilor generale de stingere a incendiilor.
În perioadele de caniculă şi secetă prelungită, arderea de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale este interzisă.
Arderea miriştilor şi a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răs­pândirii unor boli sau dăunători specifici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.