Echipa fanion a baschetului arădean n-a putut să beneficieze de avantajul terenului propriu în prima manșă a sferturilor Cupei României. Infrastructura preistorică a unui oraș în care dezinteresul pentru sport a politicienilor și autorităților a ajuns cote revoltătoare, au făcut ca acest meci să se dispute practic pe teren neutru. Prezența în sală a câtorva zeci de suporteri arădeni n-a putut anula sentimentul de frustrare că, într-un duel atât de echilibrat, echipa noastră n-a putut să își fructifice un avantaj la care ar fi avut tot dreptul.

Sigur că nu toată explicație eșecului poate fi pusă în cârca locației. Are și echipa noastră partea ei de vină pentru deznodământul partidei. Prestația generală a fost sub cea din campionat care ne-a adus victoria în recentul meci dintre cele două echipe și de asemenea evoluția unora dintre jucătoare a fost sub parametrii așteptați. Singura veste bună a fost faptul că americanca Andreona Keys a revenit pe parchet după accidentarea la umăr și chiar a făcut un joc foarte bun, insuficient însă pentru a compensa minusurile echipei, per-ansamblu. În plus, de remarcat că diferența s-a făcut și la nivelul calitativ și cantitativ superior al băncii pe care a avut-o echipa oaspete.

Prima parte a meciului a fost una echilibrată, cu cele două echipe alternând la conducere, cu diferențe mici pe tabela de marcaj. Echipa noastră a forțat puțin în finalul primului sfert și a reușit să ia pentru prima oară o distanță mai mare, de 5 puncte, pe care apoi a menținut-o constantă pe durata celui de-al doilea sfert intrând la pauză cu un avantaj de 7 puncte.

Din păcate, după pauza mare, echipa oaspete a preluat inițiativa și a întors scorul ajungând să aibă la un moment dat și un avantaj de 9 puncte pe tabelă. Fetele noastre încearcă să întoarcă ele, la rândul lor și se apropie la două puncte (52-54) însă adversarele rezistă. Ultimele minute consemnează o diferență constantă de patru puncte în favoarea fetelor echipate în roșu, care reușesc să ducă meciul spre o victorie care le transformă în mari favorite la calificarea în semifinale. Asta cu atât mai mult cu cât ele chiar vor juca returul din 5 ianuarie, pe teren propriu deoarece beneficiază de o sală în care nu plouă.

FCC Baschet UAV Arad – CSM Satu Mare 64-71 (18-13, 20-18, 11-20, 15-20)

Arad: Keys 29 (4×3), Akathiotou 11 (3×3), Hadzovic 7 (1×3), Ghiță 6, Manea 5, Mîrne-Nagy 4, Vitulova 2. Antrenor: Jose Araujo

Satu Mare: Fodor 22 (5×3), Kostowicz 12, Vuckovic 10, Taylor 10, Dzombeta 8 (1×3), Moore 5, Ardelean 4 (1×3). Au mai evoluat: Cucu, Biszak, Szmutku. Antrenor: Miguel Lopez

(foto: baschetarad.ro)

Recomandările redacției