Există posibilitatea reîntoarcerii suporterilor pe stadioane

0
255

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat la sfârșitul şedinţei Comitetului Executiv de la începutul acestei săptămân că şi-ar dori ca meciurile din cadrul Campionatului European din acest an găzduite de România să se desfășoare cu spectatori. Meciurile ar urma să se desfășoare pe Arena națională cu 50 la sută dintre spectatori, adică aproape 30.000 de fani.

Președintele FRF, a explicat că primul meci la care ar putea participa și spectatorii este cel din 28 martie. Meci între România și Germania din preliminariile CM 2022.

Discutăm în momentul de faţă cu reprezentanţii Guvernului, ai Primăriei Capitalei şi ai UEFA astfel încât până în luna martie să înaintăm scenariul în care se va afla Bucureştiul la EURO 2020. Noi, ca şi federaţie, ne dorim ca primul meci de echipă naţională care se va desfăşura cu suporteri, în limita a 30% din capacitatea stadionului, să fie chiar cel cu Germania. Avem un plan bine pregătit, ne-am consultat cu reprezentanţii UEFA care s-au ocupat cu organizarea Supercupei Europei la Budapesta, care a fost un eveniment de succes. Deci lucrăm în acest scenariu. De aceea spun că ne-am dori ca în luna iunie să avem 50-60% spectatori pe stadion. Bineînţeles că mai presus de orice vom pune sănătatea şi siguranţa spectatorilor. Rămâne de văzut cum va decurge campania de vaccinare, dacă vom fi nevoiţi să folosim diferite metode de screening la stadion şi aşa mai departe. Deci e un întreg plan în spatele acestei propuneri“, a spus preşedintele.

Acesta susţine că dacă testul de la partida România – Germania va fi un succes atunci se va putea discuta şi despre accesul spectatorilor la competiţiile interne. „Dacă acest test îşi va dovedi rezultatele, atunci vom putea trece la implementarea acesteia la nivelul tuturor competiţiilor fotbalistice din România. Acesta este primul meci pe care vrem să îl organizăm într-un asemenea format“, a precizat Burleanu.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 12 iunie – 12 iulie în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.