Gruparea de pe Crișul Alb a încheiat o săptămână perfectă în seria a IV-a a Ligii a III-a. Sebișul a pus la păstrare șase puncte după succesele fără gol primit în fața celor de la CNS Deva și CSU Craiova. Indubitabil, dificultatea confruntării oltenii, ocupanți ai locului secund, a fost mult mai mare pentru Național decât cea cu devenii. „Puștii” lui Papură au alergat enorm și au controlat în general ostilitățile pe arena „Crișana”, dar gazdele au fost profitat la maxim de oportunițățile lor.
Încă din start, sebișenii au acceptat dominarea Craiovei II, fără a risca deloc în defensivă. Iar la primul atac a și modificat tabela. Săulescu a centrat din corner, Mărgărit a retrimis în 6 metri după o respingere a fundașilor adverși, iar Enciu a reluat cu capul peste Dică: 1-0 (min. 23). Poiană a avut replică la șutul de la distanță a lui Enache, iar „foarfeca” lui Sz. Vereș a trecut pe lângă poartă.
Naționalul a început ceva mai autoritar actul secund, iar Pintea a amenințat poarta lui Dică, în timp ce Enciu a ratat de această dată ținta, tot cu caoul. Oltenii au avut degeaba balonul, căci Poiană a fost șomer. Apoi, a venit minutul 73 și odată cu el și golul de 2-0. Acesta a a fost reușit de Onțel, din penalty, după hențul în careu al lui Ion. Puțaru a încercat să-și readucă echipa în joc printr-un voleu de la 25 de metric e a ocolit de puțin poarta adversă. Când Constantin a fost eliminat de pe teren era clar că Sebișul a scăpat în câștigătoare.
Sebișul încheie o săptămână perfectă în seria a IV-a a Ligii a III-a. Echipa de pe Crișul Alb a pus la păstrare șase puncte după succesele fără gol primit în fața celor de la CNS Deva și CSU Craiova.
„După un meci dificil cu Deva, am avut un meci și mai greu cu Craiova. Am știut că întâlnim o echipă foarte periculoasă, cu fotbaliști tineri și de mare viitor, dar jucătorii mei au jucat cu inima, au avut o determinare foarte bună. Am stat foarte bine în teren, nu ne permiteam să ieșim la atac contra unui adversar care are o viteză bună de joc. În plus, noi am avut un meci mai epuizant marți, cu Deva, decât au avut ei la Timișoara și era greu să ținem pasul cu ei din punct de vedere fizic. Practic, nu le-am dat nici o șansă să ajungă la poarta noastră, i-am ținut la distanță și am fost foarte pragmatici. Am marcat de două ori și am închis din nou poarta, iar asta e tot ceea ce contează”, menționat Călin Cojocaru, managerul sebișenilor.
Serie infernală, derby-ul
cu Cermeiul se joacă pe
11 aprilie!
Pe lângă cele două intermediare programate după amânarea rundelor cu numărul 16 și 19 din cauza vremii nefavorabile, Sebișul a aflat că va disputa și restanța cu Lunca Teuz Cermei la mijlocul săptămânii, după Paști. „Pentru noi seria de meciuri din trei în trei zile continuă. După ce marți ne deplasăm la Pâncota, pentru meciul cu Lipova, iar vineri mergem la Ghiroda, urmează, miercuri, 11 aprile, partida reprogramată cu Cermeiul, iar sâmbătă o găzduim pe Reșița. Sunt toate meciuri extrem de importante pentru noi, avem un lot suficient de mare pentru a face față fizic și mental la acest tur de forță. Și, până la urmă, fotbalul e pentru spectatori, lor le place să vadă cât mai multe meciuri, iar noi ne facem datoria și intrăm pe teren pentru ei”, a adăugat Cojocaru.
Formații:
Național Sebiș: Cr. Poiană – Poștoarcă, Pîslaru, Dumitrache, Siminic – Sz. Vereș, Pintea – Săulescu (90 Basic), Mărgărit (84 Rugină), Onțel (88 Giuga) – Enciu (66 Susan)
CSU Craiova II: Dică – Borța, Ion, Puțaru – Trocan, Enache, Constantin, Buzan (70 Ciutică) – Trancă, Țoiu, Frăsineanu (46 Vulpe).
Cartonaș roșu: Constantin 87
Arbitri: Claudiu Gaitin – Alexandru Filip, Marian Botaș (toți din Timișoara)
Observatori FRF: Cornel Pantea, Petru Boroș (ambii Oradea)

Recomandările redacției