FOTO (ripensiatimisoara.ro)

Chiar dacă media de vârstă a echipei nu este foarte ridicată, Ripensia a profitat din plin de plusul de experiență față de „satelitul” UTA-ei. Din nou, arădenii nu au aliniat jucători mai „bătrâni” de 22 de ani, când regulamentul le-ar permite și trei astfel de „piese”.
Chiar dacă au avut o atitudine mai bună față de duelul de săptămâna trecută, arădenii au început – practic –  meciul de la 0-1. Semeniuc a deschis tabela încă din minutul 6, după un șut din careu. După ce UTA a ieșit ceva mai mult la joc și a echilibrat – oarecum – ostilitățile, „Ripi” a profitat la maxim de o lovitură liberă de la 17 metri și a punctat printr-o execuție impecabilă a ex. utistului Zaluschi. Era minutul 26, petru ca 6 minute mai târziu să se înscrie tot din fază fixă. Copaci a executat bine o lovitură liberă de pe dreapta și Dennis Lazăr a înscris din apropiere. Momentul psihologic al partidei s-a consumat în minutul 40, atunci când Wild l-a faultat în careu pe Mediop și a văzut al doilea „galben” și implicit „roșul” din partea „centralului”. Nanu a executat precis penalty-ul dictat, stabilind scorul pauzei (3-1) pe arena „Ciarda Roșie”.
Cu un om în plus, gazdele au controlat fără mari probleme osti­litățile și au mai ratat prin Hecsko și Mediop, dar în minutul 65 golul de 4-1 nu a mai putut fi evitat. În cele din urmă, și-a trecut numele pe lista marcatorilor și senegalezul Ndiaye Mediop cu un „cap” sub transversală la capătul unui corner. Puștiul Toma a intrat excelent în joc pentru UTA și și-a creat două situații bune de a marca chiar la debutul său în Liga a III-a. Secundele finale au aparținut din nou gazdelor, periculoase prin Olărescu și Mediop, dar un scor mai sever era total neconform cu realitatea din teren.
La final, Dan Oprescu s-a arătat parţial mulțumit de elevii săi. „Ca atitudine și chiar realizări am fost peste meciul cu Lugojul. Păcat că am luat gol atât de repede, căci ne-am destabilizat puțin. A trebuit să schimbăm puțin registrul tactic, am ieșit mai mult la joc și ne-am cam expus la contrele adversarului. La 2-1, însă, a venit acea eliminare a lui Wild și totul s-a cam terminat acolo din punctul de vedere al rezultatului. De altfel, am întâlnit o formație foarte bună, cu destui fotbaliști cu experiență și un atacant Mediop care ar avea loc la orice echipă de Liga a II-a. Aș remarca debutul pozitiv al lui Toma, care în 30 de minute și-a creat două ocazii bune de a marca. La final, am primit felictări pentru echipă din partea unor timișoreni, cu mențiunea că ne lipsesc maăcar doi-trei jucători cu experiență”, a punctat unul dintre antrenorii UTA-ei II, alături de Cristi Păcurar, Vasile Sin și Adi Ungur.
Formații:
Ripensia : Gakos – Popa, Hecsko, Apro, Toma – Zaluschi (73 Ungureanu), Semeniuc – Briciu (67 Francescu), Mediop, Nanu (86 Stoi) – Golda (67 Olărescu).
UTA II: Mara – D. Lazăr, Wild, Celea, Copaci – Gîrbiță, Coadă (69 Pop) – Sthal, Ghergar, Ungurianu – Ignea (61 Toma)
Arbitri: Mihai Spînu (Cluj) – Rareș Lakatos și Ioan Corb (ambii din Oradea)
Observatori FRF: Dan Miholcea (Bocșa), Ion Lupșa (Caransebeș)

Recomandările redacției