Explicația lui Mutu după finalul partidei cu Danemarca

0
234

Antrenorul selecționatei de tineret, Adrian Mutu, a explicat marți seara, într-o conferință de presă de ce le-a cerut jucătorilor săi să nu atace poarta adversă în ultimele minute de joc cu Danemarca. Acesta a precizat că uneori trebuie să sacrifici anumite lucruri pentru a obţine un rezultat pozitiv, în cazul de faţă calificarea la Campionatul European Under 21 de anul viitor.
El a afirmat că a cerut jucătorilor să nu atace poarta adversă, ci doar să rămână în centrul terenului și să paseze pe final de meci, asta pentru a conserva scorul de 1-1 de pe tabelă care mulţumea atât România, cât şi Danemarca.
„A fost o situaţie cam ciudată la sfârşit, când adversarii nu voiau să iasă de acolo (n.r. – din apărare). Dar nici noi n-avea rost să riscăm când egalul ne era bun. Iar ei când au ieşit, au riscat şi au făcut câţiva paşi, noi era să şi câştigăm meciul. L-am întrebat pe arbitru de ce a prelungit cu 4 minute. Vă daţi seama că mi-aş fi dorit să fie 4 secunde, nu 4 minute. E vorba de calificare până la urmă. Dacă noi riscam în ultimele 4 minute şi dintr-o prostie scăpau pe contraatac şi luam gol şi pierdeam calificarea? Atunci eram întrebat ce fac, dorm pe margine? Jucătorii au făcut ce le-am cerut eu. Danezii nu riscau, de ce să risc eu, nu înţeleg. Cum au riscat ei, cum era să le dau gol şi să fac 2-1. În anumite momente dintr-un meci trebuie să ştii să sacrifici ceva pentru a obţine un rezultat. Eu asta am făcut, am sacrificat şi am adus calificarea. Şi ar trebui toţi să fim fericiţi“, a afirmat Mutu.
Adrian Mutu consideră că actuala echipă de tineret poate forma în viitor o echipă naţională de seniori puternică, deoarece acesta consideră că actuala generație este una foarte talentată.
„Pentru România era păcat ca această generaţie să se termine aici. Pentru că e o generaţie extrem, extrem de talentată. Este o generaţie bună şi trebuie să demonstreze pe teren că se poate ridica la nivelul performanţei realizate de generaţia trecută (n.r. – semifinalele CE). Iar eu cred că avem potenţial mare de a forma o naţională puternică pe viitor. Băieţii au tot ce le trebuie pentru a forma o generaţie bună pentru România (n.r. – la seniori)“, a adăugat Adrian Mutu.
Legat de nemulțumirile suporterilor după antijocul din finalul partidei, Mutu a explicat că împreună cu echipa de tineret au adus calificarea României la Campionatul European 2021.
„Eu consider că e o critică să spun constructivă. Dar asta nu mă împiedică să aduc rezultate pentru naţionala Under 21. Eu ştiu că suporterii vor să câştigăm cu 6-1 sau 7-1, dar eu am adus calificarea, noi am adus calificarea. Haideţi să învăţăm să ne îndeplinim obiectivele mai întâi… Eu nu cred că danezii au venit la mişto. În seara asta a fost numai o echipă pe teren şi aceea a fost România. Modul în care au jucat băieţii m-a mulţumit foarte tare. Iar faptul că unii suporteri nu sunt mulţumiţi… nu ştiu, nu cred că cineva vreodată va reuşi să îi mulţumească pe toţi“, a mai spus selecționerul echipei de tineret.
Selecţionata Under-21 a României s-a calificat la Campionatul European de fotbal pentru tineret din 2021, după ce a terminat la egalitate cu Danemarca,
1-1 (0-0), marţi seara, pe Stadionul „Ilie Oană’’ din Ploieşti, în ultimul meci din Grupa a 8-a a preliminariilor.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.