Conducerea unei firme cu sediul în Arad a luat decizia că cel mai bun loc de exploatare al nisipului este Mureșul. În speranța că nu vor fi prinși, aceștia au început să exploateze ilegal nisipul din Mureș pe raza lovalității Lipova. Nu se știe concret de cât timp făceau acest lucru, dar au fost prinși și s-a constatat că nu aveau actele necesare derulării unei astfel de activități, scoaterea nisipului din apele Mureșului fiind un lucru ilegal și dăunător mediului în aceste condiții.

Desfășurând ieri o acțiune pe raza localității Lipova, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice i-au depistat pe cei în cauză într-o locație în care aceștia își desfășurau activitatea de exploatare minieră. În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat faptul că exploatarea minieră nu este autorizată legal.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de executare de activități miniere fără permis sau licență.
Activitatea societății comerciale cu sediul în Arad a fost sistată, urmând a fi documentată activitatea infracțională și vinovăția tuturor persoanelor implicate, în vederea tragerii la răspundere penală.

Recomandările redacției