rugbyNoul sezon al Diviziei Naţionale de rugby debutează în acest weekend, printre participante numărându-se şi CSU Arad, echipă mult slăbită valoric faţă de sezonul trecut, dar în schimb întinerită şi entuziastă. Gruparea arădeană l-a pierdut pe “internaţionalul” Gorcioaia, plecat la RCM Timişoara, în timp ce alţi trei rugbyști, Mazăre, Vlaşin şi Deaconu, au semnat cu „U” Cluj. Ciocan, Florea şi Grigoraş nu mai fac parte nici ei din lot, astfel că Ovidiu Şerban are mari bătăi de cap şi din punct de vedere numeric.
„Am fost nevoit să aduc patru băieţi de la juniori, în total sunt 26 de jucători, iar cel mai slab stăm în grămadă. Ne-au plecat patru jucători importanţi, iar alţi 2-3 au renunţat, lotul este evident mai slab valoric. Media de vârstă a scăzut şi mai mult, este undeva sub 20 de ani. Practic pregătesc nişte copii tineri, dar entuziaşti, care au potenţial să crească. Abordăm acest debut de sezon cu speranţa că vor veni zile mai bune şi că se va investi mai mult în rugby”, a declarat Ovidiu Şerban.
Debut cu Bucovina Suceava
Sorţii au decis ca în prima etapă de campionat, CSU Arad să înfrunte Bucovina Suceava, meci programat duminică, de la ora 10,00, pe terenul din Sânicolau Mic. Tehnicianul Aradului crede că moldovenii pornesc cu prima şansă, mai ales că în lotul „studenţesc” se regăsesc mulţi jucători fără experienţă. „Suceava are o echipă bună, cu destui jucători interesanţi, sunt sprijiniţi şi de pe plan local, iar asta se vede. În opinia mea pornesc favoriţi. Noi nu avem obiectiv în acest sezon, ne propunem să jucăm şi să ne prezentăm cât mai bine în fiecare meci. Nu văd nicio favorită la promovare, nimeni nu vrea asta, pentru că peste tot sunt probleme cu banii. Trebuie însă să vă spun că am avut invitaţie pentru a participa în Superligă, puteam aduce încă 6-8 băieţi, dar nu putem face totul doar de unii singuri, trebuie să se investească în acest sport”, a mărturisit Ovidiu Şerban. Antrenorul arădean spune că are puterea să o ia din nou de la capăt, cu un lot foarte tânăr şi fără acel sprijin financiar atât de necesar: „Dacă renunţam, dispărea rugby-ul în Arad, era mare păcat pentru aceşti copii şi pentru viitorul acestui sport. Eu îmi propun să fac performanţă, am demonstrat asta de-a lungul anilor, promovând atât de mulţi jucători la loturile naţionale. Dar din păcate nu depinde doar de mine. Şi acum avem un băiat la rugby în şapte, pe Ghiur, plus probabil câţiva jucători convocaţi la lotul sub 19 ani.”
Iată şi programul celorlalte meciuri ale primei etape, programate sâmbătă: Poli Iaşi – RCM Galaţi, Ştiinţa Petroşani – CS Năvodari şi RC Bârlad – Stejarul Buzău. În tur, CSU Arad are următorul program: la Năvodari pe 6 aprilie, cu Poli Iaşi pe 13 aprilie, la Petroşani pe 20 aprilie, cu RCM Galaţi pe 27 aprilie, la Buzău în 11 mai şi cu RC Bârlab, în 18 mai.

Recomandările redacției