Explozie la nivelul litigiilor de muncă, în anul 2021

0
267

La Tribunalul Arad, din analiza comparativă a evidenţelor statistice cu aceeaşi perioadă a anului 2020, în ansamblu, se observă o creştere a volumului de activitate în anul 2021, în aproape toate materiile.

Volumul total de activitate al Tribunalului Arad a crescut cu 8,72%.

În ceea ce priveşte Secţia I Civilă, se constată o creştere a volumului de activitate cu 9,13%.

La Secţia a II – a Civilă, volumul total de activitate a scăzut  cu 22,16%.

Scăderea volumului de activitate la Secţia a II – a Civilă, cu 22,16%, este explicabilă prin faptul că, pe de o parte, a scăzut numărul cauzelor având obiect procedura insolvenţei, iar, pe de altă parte, a scăzut numărul cauzelor având obiect litigii cu  profesionişti, înregistrate în apel.

În ceea ce priveşte Secţia a III – a de Contencios Administrativ şi Fiscal, Litigii de Muncă şi Asigurări Sociale, volumul de activitate a crescut  cu 44,32%.

Creşterea volumului de activitate la Secţia a III – a de Contencios Administrativ şi Fiscal, Litigii de Muncă şi Asigurări Sociale cu 44,32%, este explicabilă prin faptul că, în primele trei luni ale acestui an  a crescut numărul cauzelor având obiect litigii de muncă – drepturi băneşti. În primele trei luni ale anului 2021 numărul de acţiuni în materie de litigii de muncă a crescut cu 129,03%, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

La Secţia penală, volumul de activitate a crescut cu 7,97%.

Situația la nivelul judecătoriilor

În ceea ce priveşte judecătoriile aflate în circumscripţia Tribunalului Arad,  din analiza comparativă a evidenţelor statistice cu aceeaşi perioadă a anului 2020, se observă alte căteva lucruri.

Astfel, volumul total de activitate al Judecătoriei Arad a crescut 6,61%.

La Secţia civilă a Judecătoriei Arad volumul de activitate a crescut cu 8,45%, iar volumul de activitate al Secţiei penale a scăzut cu 0,47%

În ceea ce priveşte Judecătoria Chişineu Criş, se constată o creştere a volumului de activitate cu 6,84%

La judecătoria Ineu, volumul de activitate a scăzut cu 19,37%, la Judecătoria Lipova, volumul de activitate a scăzut cu 20,53%, iar la Judecătoria Gurahonţ, se constată o creştere a volumului de activitate 11,18%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.